Cinema, muzică și alte evenimente din Bucureşti de astăzi, 8 august

CINEMA

În Grădina cu Filme a Creart, de la ora 21.00, în cadrul programului Seara Filmului Românesc rulează comedia dramatică „California Dreamin’ (nesfârşit)” de Cristian Nemescu, cu: Răzvan Vasilescu, Maria Dinulescu, Armand Assante.

MUZICĂ

* Orchestra Română de Tineret susţine un concert în cadrul Festivalului Internaţional Vară Magică, de la ora 19:30, la Ateneul Român, sub bagheta dirijorului Cristian Mandeal. În program: „Levante”, lucrare de Dan Dediu cântată în premieră absolută; Concertul nr. 1 pentru pian şi orchestră de Ludwig van Beethoven – solist Mihai Ritivoiu; Simfonia a XI-a, „Anul 1905”, de Dmitri Şostakovici.

* Tot de la ora 19:30, la Green Hours jazz-café, formaţia Blackbeers din Oradea, condusă de Peter Moynahan, interpretează live muzică irlandeză. Special guest: Simona Diţu.

* Diana Tudor (voce) şi Alexandru Burcă (pian) vă propun o călătorie în lumea muzicii de film într-un concert pe care-l dau de la ora 20:00, în Clubul Ţăranului. Cei doi artişti vor interpreta melodii din ecranizări celebre precum: „Sunetul Muzicii”, „My Fair Lady”, „Fantoma de la Operă”, „Casablanca”, „Breakfast at Tiffany’s”, „Mary Poppins”, „Frumoasa din Pădurea adormită”, „Frumoasa şi Bestia”, „Albă-ca-Zăpada”, „Amélie” sau „Parfum de Femeie”.

* La terasa Berăriei H, Joy Band cântă muzică românească, de la ora 21:30.

EXPOZIŢIE

La Muzeul Naţional de Istorie a României, de la ora 18:00 are loc vernisajul expoziţiei temporare intitulate „Imago Romaniae. Terra Christiana”, ce îşi propune să prezinte, până pe 1 octombrie, într-un mod inedit (prin intermediul hărţilor, tipăriturilor, dar şi al obiectelor de artă ecleziastică creştină) diverse contexte istorice până la înfăptuirea statului modern român, în care factorul de coeziune definitoriu a fost apartenenţa la creştinism a populaţiei cuprinsă în actualele graniţe ale României.

SPECTACOL

În Club The Hub (fostul Music Club din str. Bărăţiei, nr. 31), de la ora 20:00 puteţi urmări alte câteva episoade din viaţa Tanţei şi a lui Costel în spectacolul „Cuplu’ ideal”, de şi cu Marius Gîlea, alături de care joacă Adina M. Stoica şi Daniel Hara.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.