Care sunt riscurile bacteriilor de pe prosopul din bucătarie

Utilizarea repetată a prosoapelor de bucătărie contribuie la cresterea microorganismelor patogene aflate pe suprafaţa lor, ceea ce poate duce la declanşarea unor toxiinfecţii alimentare. La această concluzie au ajuns oamenii de stiin’ă de la Universitatea din Mauritius, potrivit unui comunicat de presă postat de publicaţia ştiinţifică „EurekAlert!”.

Cercetătorii au examinat 100 de prosoape de bucătărie, care au fost folosite timp de o lună, au colectat mostre de probe bacteriene, le-au cultivat și apoi le-au identificat, conform metodelor biochimice standard. A fost identificată și încărcătura bacteriană a prosoapelor de bucătărie. S-a constatat că la 49% dintre prosoape s-a remarcat o creştere a bacteriilor, în funcţie de numărul copiilor şi a membrilor familiei care locuiesc într-un imobil.

În afară de microflora patogenă au fost identificate şi bacterii coliforme, Escherichia coli (E. coli) – (36,7%), Bacteria Enterococcus (36,7%) şi Stafilococ auriu/Staphylococcus aureus (14,3%). Aceste microorganisme patogene pot ajunge pe alimente, pot fi ingerate și pot provoca tulburări ale tractului gastrointestinal, au concluzionat cercetătorii.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.