Dumitru Fărcaș a încetat din viață

Taragotistul Dumitru Fărcaş a murit în noaptea de luni spre marţi într-un spital din Cluj-Napoca, unde se afla internat pentru o intervenţie.

Potrivit directorului Casei de Cultură a Studenţilor, Flavius Milăşan, unde Dumitru Fărcaş era consultant artistic, acesta a murit în urma unui infarct.

În luna mai, Fărcaş a fost decorat de preşedintele Klaus Iohannis, cu Ordinul Naţional „Serviciu Credincios” în grad de cavaler.

La începutul carierei sale, începând cu anul 1959, Dumitru Fărcaş a făcut parte din Ansamblului Folcloric Naţional „Transilvania”, cunoscut atunci sub numele de „Ansamblul Maramureşului”, fiind membru fondator.
Din anul 1970 a devenit membru al Uniunii Artiştilor Muzicieni din Elveţia „SUISSA”.
În anii 1977 şi 1999, maestrul a primit din partea Institutului – Smithsonian Washington DC, SUA, diplome de onoare.
În 1962, a fondat Orchestra de muzică populară „Mărţişorul” a Casei de Cultură a studenţilor din Cluj-Napoca, cu care a obţinut numeroase premii naţionale şi internaţionale.
De-a lungul carierei sale i s-a acordat titlul de onoare al oraşelor Phenian , Cluj-Napoca, Bucureşti, Reşiţa şi Baia Mare.
De asemenea, emisiunea „Tezaur Folcloric”, difuzată de TVR, poartă un generic audio semnat, la taragot, de Dumitru Fărcaş.

Dumitru Fărcaş împlinise în luna mai vârsta de 80 de ani.

Detaliile înmormântării vor fi stabilite de familie şi vor fi comunicate ulterior.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.