Primarul General Gabriela Firea anunță continuarea programului eco-voucherelor cu încă două etape!

Astfel, după atribuirea celor 5000 de eco-vouchere aprobate, deja, de către Consiliul General al Municipiului București (CGMB), în primăvara și în toamna anului viitor, vor mai fi derulate încă două etape ale acestui program al Municipalității.
Edilul Capitalei a precizat că, în prezent, Direcția de Mediu lucrează din greu la elaborarea Regulamentului de aplicare al recent adoptatei hotărâri a CGMB. După finalizarea acestui regulament, cât mai repede posibil, el va fi făcut cunoscut cetățenilor, atât prin intermediul internetului, cât și prin afișare la sediile instituțiilor subordonate Municipalității. Abia după aceea, cetățenii interesați se vor putea înscrie, urmând ca eco-voucherele să fie atribuite conform principiului „primul venit, primul servit”.
Programul va continua, însă, și anul viitor, cu cel puțin două etape, una în primăvară și cealaltă în toamnă, a dat asigurări Primarul Capitalei.
Gabriela Firea a subliniat că programul are două obiective. Primul constă în reducerea poluării, prin înnoirea parcului auto, iar cel de-al doilea în eliberarea locurilor de parcare de rable care nu mai funcționează, dar sunt ținute de către proprietari în parcarea de reședință.
Astfel, se urmărește, în primul rând, scăderea poluării aerului, prin scoaterea din circulație a mașinilor vechi, poluante și achiziționarea de către cetățeni a unor autovehicule noi, mașini cu motoare Euro 6, hibrid sau electrice sau a unor mopede cu motorizare electrică, a explicat Edilul Șef.
Pe de altă parte, există foarte mulți seniori, care dețin în proprietate mașini vechi, pe care nu le mai folosesc ori le folosesc extrem de rar, dar care ocupă numeroase locuri în parcările de reședință dintre blocuri. Acești seniori nu mai doresc să achiziționeze o altă mașină, din cauza vârstei înaintate, dar ar dori să poată folosi banii proveniți din casarea acestor mașini. Astfel a apărut ideea posibilității de a folosi eco-voucherele și pentru achiziționarea de aparatură electrocasnică și electronică, a explicat Gabriela Firea.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.