XTERRA România, 150 de sportivi de top din 15 țări

XTERRA România: 150 de sportivi de top din Europa concurează, la Târgu Mureș, în cel mai important circuit internațional de Cross Triathlon.

• 15 țări sunt reprezentate la start, prin numeroși campioni mondiali și europeni, la diferite discipline ale triatlonului
• România intră într-un circuit ce trece prin 40 de țări, în cursa pentru finala din Hawaii

Târgu Mureș, 1 august 2018 – XTERRA, cel mai important circuit internațional de Cross Triathlon, aduce la start 150 de sportivi de top din Europa, la ediția desfășurată în premieră în România.

Nu mai puțin de 15 țări sunt reprezentate la start, prin numeroși sportivi bine clasați în ranking-ul continental, campioni mondiali și europeni, la diferite discipline ale triatlonului. Printre aceștia se numără și:

• Francois Carloni, Franța, locul doi în clasamentul european masculin,
• Poor Brigitta, Ungaria, locul doi în clasamentul european feminin și campioana europeana de Cross Triathlon în 2017,
• Pavel Andreev, Rusia, de cinci ori campion mondial la Winter Triathlon și de cinci ori campion european la Winter Triathlon,
• Daria Rogozina, Rusia, campioana europeana U23 la Cross Triathlon și Cross Duathlon în 2017
De asemenea, și sportivii români de top sunt prezenți la startul competiției. Printre aceștia, și:
• Ciprian Bălănescu, multiplu campion național la triatlon,
• Kovacs Szabolcs, campion european U23 la Cross Duathlon în 2017

XTERRA România presented by Accenture este un festival sportiv, derulat pe durata a trei zile, ce include: XTERRA Trail Race – 25 km, Kids Race – 2 km, Fair Play Run Race – 3 km, DRACULA Night Swim – 1,5 km, XTERRA Romania Age Group & Pro – Men & Women, DRACULA Night Run – 6,5 km, XTERRA Romania Sprint Distance Junior & Elite – Men & Women.

Circuitul XTERRA are 40 de etape pe toate continentele lumii, începe în ianuarie in Africa de Sud, trece, printre altele, prin Noua Zeelandă, Filipine, Argentina, Costa Rica, Tahiti, Brazilia, Suedia, ajunge în 3-5 august la Târgu Mureș, de unde va continua catre Finala Campionatului Mondial Xterra din Maui, Hawaii, trecând și prin Spania, Italia, Statele Unite și China.

Mai mult decât atât, Federația Română de Triatlon anunță că România va organiza, în premieră pentru sportul românesc, Campionatele Europene de Triatlon Multisport, tot la Tîrgu Mureș, în 2019.

Disciplinele care își vor desemna campionii europeni anul viitor, în România, sunt: Duatlon – sprint și standard, Aquathlon – înot și alergare, Cross Triatlon – înot, mountain-bike și alergare, Cross Duatlon – alergare și mountain-bike, Middle Distance Triathlon – jumătate din distanța Ironman și Aquabike – înot și ciclism.

Competiția va avea un impact important în adopția sportului din regiune, dar și în turism, iar aproape 3.000 de sportivi din 30 de țări sunt așteptați la startul campionatelor.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.