Gabriela Firea: Ne gândim chiar la rezilierea contractului cu firma care face dezinsecție!

Primarul General Gabriela Firea și-a reafirmat nemulțumirea față de rezultatele tratamentelor de combatere a țânțarilor în Capitală.

Edilul șef a reamintit faptul că Municipalitatea se află în derularea unui contract pentru combaterea țânțarilor cu firma Coral.

”Acest operator economic a efectuat, deja, nouă dintre cele 12 tratamente împotriva țânțarilor prevăzute pentru anul acesta, dar eficiența acestor tratamente lasă de dorit, după cum semnalează cetățenii”, a spus primarul Capitalei.

”Licitația în urma căreia a fost încheiat acest contract nu s-a derulat în această administrație”, a subliniat Gabriela Firea.

Primăria Capitalei a transmis firmei Coral nemulțumirea față de rezultatele tratamentelor împotriva țânțarilor, dar operatorul de dezinsecție a răspuns că problemele au fost generate de ploile care au spălat substanța folosită.

”Ne gândim chiar la rezilierea contractului cu Coral”, a mai declarat Gabriela Firea, care a mai spus că, ”în doar câteva ore de la anunțarea numărului de tel verde 0 800 800 868, au fost primite peste 60 de sesizări cu privire la problema țânțarilor, dintre care cele mai multe provin din Sectorul 1”. Gabriela Firea a făcut apel la cetățeni să semnaleze, în continuare, la numărul de tel verde, la care se răspunde 24 de ore din 24, problemele privind dezinsecția.

Edilul șef a ținut, însă, să mai atragă atenția asupra faptului că asociațiile de proprietari și proprietarii individuali trebuie să asigure dezinsecție pe proprietățile lor. ”Municipalitatea are obligația de a combate țânțarii pe domeniul public dar nu poate interveni pe proprietățile private”, a spus Firea.

Edilul a spus că subsolurile inundate care susțin populațiile de țânțari cad în sarcina asociațiilor de proprietari respective.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.