Cinema, muzică și alte evenimente din Bucureşti de astăzi, 2 august

CINEMA

* Două comedii romantice sunt proiectate astăzi în Parcul Regele Mihai I (Herăstrău) – intrarea Charles de Gaulle, în a doua săptămână a celei de-a şasea ediţii de CineParK:

– de la ora 18:30, „Up in the Air / Sus, în aer” regizată în 2009 de Jason Reitman, cu George Clooney, Anna Kendrick, Vera Farmiga;

– de la ora 20:30, „Minte-mă frumos”, cu Andi Vasluianu, Diana Dumitrescu, Antoaneta Zaharia, Marius Damian.

* La Muzeul Naţional al Literaturii Române (Str. Nicolae Creţulescu, nr. 8) cea de-a doua ediţie a proiectului Filmul şi Literatura se deschide cu proiecţia, de la ora 19:00, a documentarului „Marea Unire – România, la 100 de ani” realizat de Mihuţ Năstăsache, Marilena Stănescu şi Sergiu Olteanu, o producţie AGERPRES ce reprezintă o invitaţie la o călătorie emoţionantă şi captivantă, trăită şi nu doar povestită de oameni pentru care România înseamnă şi o colecţie de momente istorice importante în naşterea acestui stat. Invitat: Alexandru Ion Giboi, director general al AGERPRES.

* În Grădina cu Filme a Creart, de la ora 21.00, în cadrul programului Seara Filmului Românesc, este programată o a doua proiecţie cu comedia neagră „Funeralii fericite” de şi cu Horaţiu Mălăele a cărei acţiune se desfăşoară într-un cartier periferic din Bucureşti, printre imigranţi.

MUZICĂ

* London Schools Simphony Orchestra, dirijată de Peter Ash, susţine un concert în cadrul Festivalului Internaţional Vară Magică, de la ora 19:30, la Ateneul Român. În program: Rapsodia nr. 1 de George Enescu, Trei episoade dansante din Muzicalul „On the Town” de Leonard Bernstein şi „Planetele” de Gustav Holst. Cu participarea Corului de Cameră Ascendis, dirijat de Eduard Dinu.

* De astăzi până pe 5 august, la Romexpo, se desfăşoară cea de-a II-a ediţie a Cantus Mundi Bucureşti Fest, cel mai mare eveniment naţional de educaţie şi integrare socială prin muzică, la care artişti renumiţi din sfera muzicii clasice, pop, rock şi folk se vor întâlni pe aceeaşi scenă cu peste 1500 de copii din corurile Cantus Mundi. Deschiderea are loc astă-seară, de la ora 20:00 cu un concert extraordinar de muzică clasică, dedicat aniversării a 55 de ani de activitate neîntreruptă a Corului Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”. Alături de celebrul ansamblu, dirijat de Anna Ungureanu, participă: soprana Felicia Filip, tenorul Teodor Ilincăi, violonistul Alexandru Tomescu, pianistul Andrei Licareţ şi Ansamblul Codex. Lor li se vor alătura peste 400 de copii din corurile Cantus Mundi, care vor cânta împreună sub coordonarea reputatului dirijor Ion Marin, Director de Onoare al Programului Naţional Cantus Mundi.

* La terasa Berăriei H, unde până Duminică 5 august se desfăşoară Festivalul Frigăruilor, astă-seară, de la ora 21:30, cântă Robert Reamzy, fost concurent la emisiunea concurs Vocea României.

SPECTACOLE

* În cadrul evenimentului „Mălăele X 10”, de la ora 20:00, la Sala Mare a Teatrului Naţional are loc o reprezentaţie cu spectacolul „Fierarii”, de şi cu Horaţiu Mălăele, după Miloš Nikolić, în care mai joacă: Maia Morgenstern, George Mihăiţă Valentin Teodosiu / Mircea Rusu.

* Tot de la ora 20:00, în Club The Hub începe comedia „Divorţ în ziua nunţii” regizată de Cătălin Stelian. În distribuţie: Cristina Diaconescu, Emanuel Bighe, Alin Brancu, Adelina Mihalcea, Livia Taloi.

* La Casa Filipescu-Cesianu, de la ora 20:30 actorii Irina Movilă şi Marius Bodochi susţin spectacolul de muzică, teatru şi poezie „Zâmbiți, vă rog!”, alături de Cristian Soleanu (saxofon) şi Constantin Urziceanu (clarinet).

EXPOZIŢIE

Cea de-a IV-a ediţie a expoziţiei de pictură „Tablouri de Vis – Origini: Formă şi Culoare” este vernisată, de la ora 17:00 la Palatul Parlamentului, sala Constantin Brâncuşi, unde, până pe 31 august zeci de artişti români consacraţi şi debutanţi îşi expun lucrările. Evenimentul beneficiază de prezenţa mai multor personalităţi din cultura română: Horaţiu Mălăele, Manuela Cernat, Irina Marin Cajal şi alţii.

CARTE ŞI LITERATURĂ

* Scriitoarea Doina Ruşti este invitată la Cursurile de Vară ale Universităţii din Bucureşti pentru a vorbi, de la ora 17:00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu despre cărţile sale şi despre Epoca Fanariotă pe care a transpus-o în câteva dintre romanele ei. Moderator: dr. Cosmin Ciotloş.

* De la ora 19:00, la Ceainăria cu cărţi (Splaiul Unirii, nr. 195), în cadrul celei de-a III-a ediţii a Pop-Up Book Club au loc discuţii despre cartea autoarei americane Francesca Zappia „Eliza şi monştrii ei”. Moderator: Irina Stoica.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.