Glucoza este principala sursă de energie a organismului

Glucoza este principala sursă de energie a organismului. Pentru a putea fi utilizată, ea trebuie să pătrundă în celule ajutată de insulină, care este un hormon secretat de pancreas.

În momentul în care nivelul glucozei în sânge este ridicat, pancreasul nu produce suficientă insulină și organismul nu poate utiliza eficient insulina produsă, apare diabetul.

O boală care se manifestă prin senzație de sete, de foame, prin eliminarea unor cantități mari de urină, scăderea în greutate și oboseală.

Singurele alimente interzise unei persoane care suferă de diabet sunt cele care conțin zahăr. În rest pot mânca aproape orice, însă cu măsură. Diabeticii trebuie să aibă grijă la pâine, cartofi, paste făinoase, la orez și la fasolea boabe.

De asemenea, este bine ca fructele să nu depășească o jumătate de kilogram, iar porțile să fie mici. Însă este bine de știut că diabetul poate fi prevenit.

În clasamentul medicilor sportul este pe primul loc, deoarece crește sensibilitatea celulelor la acțiunea insulinei, ajută la scăderea glicemiei și stimulează circulația.

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.