Criză locativă în Sectorul 1: 58 de familii sunt în pericol de a fi evacuate!

Proiectul de hotărâre privind prelungirea contractelor de închiriere a locuințelor sociale din Strada Munții Tatra, a fost scos de pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local al Sectorului 1 de astăzi. Asta după ce, la ședința trecută, proiectul a căzut la vot, dată fiind opoziția grupurilor de consilieri PNL și USR, care dețin majoritatea în Consiliul Local al Sectorului 1. Pentru adoptarea proiectului ar fi fost nevoie de o majoritate de două treimi.

Pe ce se dă bătălia?

Este vorba despre 58 de unități locative, aflate pe strada Munții Tatra, adică, practic în Piața Victoriei, în care locuiesc 94 de persoane, printre care multe familii monoparentale sau cu mai mulți copii. Unele persoane sunt chiar încadrate în grad de handicap.

Contractele de închiriere a acestor locuințe sociale au fost încheiate în urmă cu 15 ani, când au fost atribuite unor persoane și familii tinere și expiră pe data de 5 septembrie, anul acesta. Iar, dacă consilierii nu votează, până la această dată prelungirea lor, toate cele 94 de persoane vor ajunge în stradă.

Sursa foto: www.bugetul.ro

În aceste condiții, proiectul întâmpină o rezistență acerbă din partea grupului USR. Șefa USR-iștilor de la Sectorul 1, Clotilde Armand spune că dorește o inspecție care să stabilească dacă cei cărora le-au fost repartizate locuințele sociale mai locuiesc acolo sau au subînchiriat.

”Dacă există cazuri de ocupare abuzivă a unor locuințe sociale, acestea trebuie eliberare și repartizate unor persoane care au dreptul”, susține Clotilde Armand.

Liderul grupului consilierilor PSD, Cristian Tudose, spune, însă, că trebuie reînnoite contractele, iar dacă sunt cazuri individuale care nu mai îndeplinesc condițiile pentru a beneficia de o locuință socială, acestora li se vor rezilia contractele.

”Într-adevăr, mai există încă aproximativ 800 de cereri nesoluționate pentru acordarea de locuințe sociale, în Sectorul 1. Dar, nu se pot rezolva aceste cereri creând o altă problemă socială, prin evacuarea în prag de iarnă a aproape 100 de persoane”, spune Tudose.

Dată fiind împotrivirea consilierilor USR și necesitatea unui vot de două treimi pentru prelungirea contractelor, edilul Sectorului 1, Daniel Tudorache a retras de pe ordinea de zi proiectul. Acesta va fi promovat, din nou, de către Executiv în ședința din 7 august a Consiliului Local, în speranța că, până atunci, consilierii PNL și USR vor deveni mai sensibili la soarta oamenilor care urmează a fi evacuați din locuințe la început de toamnă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.