Consumul excesiv de sare dăunează inimii

Sursă foto: www.kuriergalicyjski.com

Cercetătorii Laboratorului de Hipertensiune Arterială de pe lângă Centrul Republican de Cardiologie din Belarus au realizat un studiu ale cărui rezultate arată că sarea are cele mai nocive efecte asupra inimii şi a vaselor de sânge.

Astfel, potrivit experţilor de la Minsk, pentru a reduce riscul apariţiei bolilor de inimă, cantitatea de sare consumată zilnic trebuie monitorizată cu atenţie.

„Aportul zilnic de sare nu trebuie să depășească cinci grame. Urmând acest principiu, este posibilă reducerea cu circa 30% a riscului de deces cauzat de boli coronariene” – susţin experţii medicali.

Totodată, cercetătorii atrag atenţia că omul modern mănâncă prea multă sare:

„În medie, o persoană consumă aproximativ 12 grame de sare pe zi. Un pericol deosebit în această privință sunt chipsurile, biscuiții și gustările pentru bere, care, de obicei, conțin o cantitate excesivă de sare. Aceste cantităţi ucid, practic, inima și vasele sanguine” – avertizează specialiştii Centrului Republican de Cardiologie din Belarus.

Dovezile științifice disponibile mai sugerează că un consum prea activ de sare provoacă dezvoltarea hipertensiunii arteriale și agravează starea țesutului vascular, făcându-l rigid și predispus la deteriorări.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.