Mari români și invențiile lor celebre

“Mari români și invențiile lor celebre”. Ce exponate găzduiește un centru comercial din Capitală?

Expoziția “Mari români și invențiile lor celebre” a fost inaugurată joi, într-un centru comercial din Capitală. Proiectul prezintă trei reproduceri ale aparatelor de zbor realizate de Traian Vuia, Aurel Vlaicu și Henri Coandă.

Bucureștenii pot afla când s-a ridicat de la sol primul aparat de zbor din lume, care a fost soluția viitorului în construcția motoarelor de avioane sau când au fost create planurile unui planor.

Până pe 30 septembrie, publicul larg este invitat la o serie de workshop-uri. Atelierele vor găzdui experți în domeniul aeronauticii și reprezentanți ai muzeelor din București. Participarea la evenimente este gratuită.

Dincolo de reproducerile aparatelor de zbor, expoziția găzduiește și macheta stiloului inventat de Petrache Poenaru, scaunul ejectabil care l-a făcut cunoscut pe Anastase Dragomir și descrierea vitaminei H3 (a cărei importanță a fost accentuată de Ana Aslan).

Proiectul “Mari români și invențiile lor” este organizat cu ocazia Centenarului Marii Uniri. Expoziția își propune să promoveze creațiile revoluționare ale românilor care au scris istorie.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.