Minerii electrocutați la mina Pinoasa vor fi transferați la un spital din Belgia

Sursa foto: www.europafm.ro

Cei doi mineri care au fost electrocutați la mina Pinoasa, județul Gorj, vor fi transferați în cursul zilei de astăzi la Grand Hosptal de Charleroi (GHdC) din Belgia.

Transferul se va efectua cu un avion al Ministerului Apărării Naționale, iar pacienții vor fi supravegheați pe parcursul transpferului de un echipaj SMURD.

După accidentul care a avut loc în dimineața zilei de sâmbătă, 21 iulie 2018, cele două victime au fost transportate la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca și Spitalul de Arși din Capitală.

Sursa foto: www.romaniatv.net

În cursul zilei de duminică, 22 iulie 2018, familiile pacienților au solicitat o a doua opinie și transferul într-o clinică din străinătate, iar în cursul nopții acceptul de la spitalul din Belgia a ajuns la Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU).

De asemenea, Ministerul Sănătății a obținut acceptul de transfer si din partea AKH Viena, dar familiile pacienților au ales transferul la centrul din Belgia.

Ca urmare a acestei solicitări, echipele medicale din cele două unități sanitare au analizat situația medicală a pacienților și au aprobat transferul la Grand Hosptal de Charleroi (GHdC) din Belgia, în cursul zilei de astăzi, fiind îndeplinite toate procedurile de transfer.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.