VIDEO: Trotinetele electrice penale?

În ultimul timp, s-a făcut multă vâlvă privind încurajarea transportului alternativ, ca soluție pentru decongestionarea traficului și reducerea poluării aerului. Transportul alternativ înseamnă și mersul pe jos, dar și mersul cu bicicleta, trotinetă, segway-ul sau hoverboard-ul. Chiar Primăria Capitalei a lansat un program privind acordarea de vouchere pentru cumpărarea de biciclete, trotinete, dar și de vehicule electrice de tip segway și ninebot.

Toate acestea și utilizatorii lor ar putea fi în stare de ilegalitate, dacă studiem prevederile Codului Rutier.

Astfel, Codul Rutier definește, la art. 6 pct. 21 din OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, mopedul ca fiind autovehiculul, cu două sau trei roți, a cărui viteză maximă prin construcție este mai mare de 25 km/h, dar nu depășește 45 km/h și care este echipat cu un motor cu ardere internă, cu aprindere prin scanteie, cu o capacitate cilindrică ce nu depășește 50 cmc sau cu un alt motor cu ardere internă ori, după caz, electric, a carui putere nominală continuă maximă nu depășește 4 KW, iar masa proprie a vehiculului nu depășește 350 kg, neincluzând masa bateriilor în cazul vehiculului electric.

Mai pe românește, orice trotinetă sau bicicletă electrică, orice segway sau ninebot capabile să depășească viteza de 25 km/h este un moped. Iar asta îi include cam pe toți cumpărătorii de trotinete, biciclete și alte dispozitive electrice, indiferent de marcă, deoarece cele mai multe dintre acestea reușesc să atingă viteze mai mari de 25 km/h, unele reușind chiar și viteze de 35-40 km/h din fabricație.

Ce înseamnă aceste reglementări pentru deținătorii de biciclete, trotinete, segwey-uri și ninebot-uri?

Ca să „conduci” o trotinetă, bicicletă electrică sau un segwey ori ninebot în România, pe drumurile publice, ai nevoie, conform reglementărilor legale în vigoare, de permis valabil categoria AM. Acest permis se obține în urma unui examen si a unui curs care costă circa 600 de lei. Deci, dacă nu dețineți un permis de conducere valabil categoria AM sau una superioară, care să o includă, nu aveți voie să circulați pe drumurile publice.

Deținătorii mai trebuie să știe și că NU au voie să circule cu trotineta sau bicicleta electrică pe trotuare, acestea fiind încadrate drept mopede, ci doar pe carosabil.

Trotineta sau bicicleta electrică TREBUIE înmatriculată!

„Potrivit art. 14 alin. (1) din Ordonanța de urgență a Guvernului 195/2002 tramvaiele, troleibuzele, mopedele, mașinile și utilajele autopropulsate utilizate în lucrări de construcții, agricole, forestiere, tractoarele care nu se supun înmatriculării, precum și vehiculele cu tracțiune animală se înregistrează de către consiliile locale, care țin și evidența acestora”.

Asta înseamnă că mopedele, inclusiv trotinetele, bicicletele și celelalte vehicule electrice care depășesc viteza de 25 km/h trebuie să fie înmatriculate la Primărie , cu număr galben.

Este interesant că nici măcar autoritățile locale nu par a fi conștiente de aceste prevederi legale și de consecințele lor. Să presupunem că are loc un accident din care rezultă rănirea conducătorului trotinetei sau bicicletei electrice și a unuia sau mai multor pietoni. Va fi sancționat conducătorul vehiculului pentru conducere fără permis? Oricum, chiar dacă Poliția Rutieră nu ar aplica legea, cei interesați s-ar putea întoarce pe cale civilă împotriva organelor statului, poliție, autorități locale care nu au aplicat legislația în vigoare.

Ce mai trebuie să știe deținătorii de trotinete și biciclete electrice?

Legea spune clar că un moped, inclusiv o trotinetă sau o bicicletă cu propulsie electrică după caz, trebuie să aibă:

a) instalație de frânare eficace;
b) sistem de avertizare sonoră ;
c) lumină de culoare albă în față, respectiv lumină și dispozitiv fluorescent-reflectorizant de culoare roșie în spate;
d) lumini de culoare galbenă pentru semnalizarea schimbării direcției de mers, în față și în spate;
e) plăcuță cu numărul de înregistrare, amplasată în partea din spate a mopedului fără a obtura vizibilitatea sistemului de iluminare și semnalizare.

Trotinetele, bicicletele și celelalte dispozitive cu propulsie electrică nu au lumini pentru schimbarea direcției de mers!

Dar asta nu înseamnă că NU se încadrează în categoria mopede, dacă depășesc viteza de 25 km/h. Așadar, legea spune clar că trotinetele, bicicletele, segway-urile și ninebit-uri cu propulsie electrică trebuie să aibă lumini pentru semnalizarea direcției. Această prevedere legală este și ea total ignorată, atât de către deținători, cât și de către autorități, în prezent.

Dosar penal pentru conducerea fără permis a trotinetelor, bicicletelor și a celorlalte dispozitive cu propulsie electrică?

În lumina legislației în vigoare, dacă Poliția Rutieră ar aplica corect legea și ar începe să-i oprească pe cei care conduc trotinete, biciclete și alte dispozitive cu propulsie electrică, ar putea întocmi sute de dosare penale și ar putea aplica mii de amenzi.

Trotinetele, bicicletele și celelalte dispozitive cu propulsie electrică ar putea fi ușor verificate, după model, ce specificații tehnice au, viteza maximă pe care o pot atinge și, prin urmare, dacă se încadrează la mopede. Iar, dacă conducătorul vehiculului nu deține permis categoria AM, riscă dosar penal.

Evident, niciodată, până acum, nu a fost aplicată vreo amendă sau întocmit vreun dosar penal pentru o persoană care conduce o trotinetă sau bicicletă electrică.

Legea există, însă numărul acestor vehicule care circulă în totală ilegalitate crește în continuu, iar autoritățile ar putea fi obligate să ia măsuri în cazul producerii unor accidente în urma cărora ar rezulta vătămări corporale sau chiar decesul unor persoane.

Atenție! Și bicicletele electrice care pot depăși viteza de 25 km/h sunt încadrate tot la moped si trebuie înmatriculate, iar conducătorii acestora au nevoie de permis categoria AM sau una superioară care să o includă!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.