Sorana Cîrstea a donat bani Maternităţii din Târgovişte

Una dintre cele mai talentate jucătoare de tenis de câmp din România, s-a alăturat cauzei Salvați Copiii, organizaţie care se implică în combaterea mortalităţii infantile. Sportiva din Târgovişte şi-a donat toţi banii primiţi de la Federaţia Română de Tenis pentru participarea la Fed Cup spitalului din Targoviste, pentru achiziţionarea unui incubator performant, în valoare de 75.000 de lei.

Incubatoarele pentru copiii veniţi pe lume prematur aflate acum în dotarea maternităţii, sunt vechi de aproapezece ani. Cu toate acestea, personalul medical este nevoit să facă faţă cu greu urgenţelor cu naşteri premature trimise aici din mai multe judeţe.
Teoretic după achiziţionarea acestui incubator, Maternitatea din Targoviste a fost ridicată la unitate de grad III, ceea ce înseamnă că poate prelua şi trata cazuri cu riscuri crescute. Aceste cazuri care în mod normal erau trimise la maternităţi din Bucureşti, sunt acum tratate aici. Chiar şi cu acest nou incubator, maternitate este totuşi departe de o finanţare şi funcţionare corespunzătoare.

Acesta este de fapt motivul pentru care Organizatia Salvati Copiii Romania, a decis să continue programul de combatere a mortalitatii infantile, printr-o donaţie oferită acestei maternităţi.
Din păcate acum în Romania există doar 23 de astfel de unităţi spitaliceşti de nivel III, unităţi care pot prelua numai ele cazurile severe de naşteri premature.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.