A 10 ediție a Festivalului de Film și Istorii de la Râșnov: Națiune. Identități

În perioada 20 – 29 iulie se desfășoară cea de-a 10 ediție a Festivalului de Film și Istorii de la Râșnov (FFIR), având tema „Națiune. Identități” și care vă propune un adevărat maraton de evenimente speciale și premiere de neratat pe parcursul celor 10 zile ale sale: 45 de filme, 7 avanpremiere, 15 concerte, 20 de dezbateri și peste 50 de lectori (ambasadori, profesori, istorici, jurnaliști, experți internaționali ș.a.). Aceste activități vor fi găzduite de Grădina Cetăţii Râșnov, cinematograful „Amza Pellea”, Biserica Evanghelică Râșnov și, în premieră, Centrul Cultural Reduta și Bastionul Țesătorilor din Brașov.

Este prima ediție în care Festivalul de Film şi Istorii Râşnov are și o secțiune competițională de film documentar, care va beneficia de un juriu de profesioniști, format din: Pierre-Henri Deleau – fondatorul Quinzaine des réalisateurs de la Cannes, criticul de film Irina Margareta Nistor, producătorul Gabriela Albu, producătorul TVR Claudia Nedelcu Duca și istoricul Bogdan Popovici. Există și un juriu al liceenilor, iar publicul va acorda un al treilea premiu.

Tot o premieră a ediției este școala de vară de jazz coordonată de renumitul Mircea Tiberian.

Dintre momentele principale ale FFIR 2018 amintim proiecția specială a capodoperei lui Lucian Pintilie – „Reconstituirea”, ce are loc în seara primei Duminici a festivalului, în prezența actorilor Ileana Popovici, George Mihăiță și Vladimir Găitan, la jumătate de secol de la debutul filmărilor.

Printre invitații speciali ai FFIR se numără formația Vița de Vie, care va susține un concert acustic caritabil pentru HOSPICE Casa Speranței, și duo-ul acustic Dan Byron & Doru Trăscău.

Mai multe informații puteți afla urmărind înregistrarea emisiunii Spectacol @ București. ro din data de 14 iuie 2018.

Programul integral al FFIR 2018 poate fi accesat aici .

Detalii de ultimă ora despre invitaţi şi atmosfera festivalului sunt disponibile pe pagina de Facebook a festivalului găsiți aici .

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.