Prinde cel mai important tren! Transilvania Train

Anul trecut România a fost vizitată de 12 milioane de turisti, o valoare care nu a mai fost atinsă din 1990. Este un rezultat extraordinar care ne confirma faptul ca avem o tara frumoasa, admirata de turistii care provin in proportie de peste 80% din Uniunea Europeana.

Cu totii am auzit povestea Orient Express… insa cati dintre noi au auzit de initiativa locala a lui Cristian Pitulice si a Oanei Pricop, denumita Transilvania Train? Este primul tren turistic din Romania care ofera o data pe an o experienta unica celor 150 pasageri: o aventura de legenda in inima Transilvaniei timp de 5 zile, fiecare avand propria tema: ziua 1 – meet & greet day; ziua 2 – povestea bisericilor fortificate din Transilvania; ziua 3 – povestea castelor si mestesugurilor traditionale; ziua 4 – bucataria traditionala transilvaneana; ziua 5 – evenimente culturale in Sibiu.

Anul acesta aventura are loc intre 22 – 26 August pe ruta Braşov- Sighişoara – Mediaş – Alba Iulia – Sebeş – Sibiu – Făgăraş şi retur, informează CFR Călători.

Trenul explorează în regim de croazieră pe uscat cele mai frumoase zone ale Ardealului, pe un traseu feroviar de peste 600 km. Programul include vizitarea a peste 20 de construcţii fortificate, 15 ateliere de meşteşuguri tradiţionale, 2 concerte unice în Biserica Evanghelica din Sebeş şi în centrul istoric al Sibiului şi 2 petreceri tradiţionale.

Călătorii vor meşteri alături de artizani locali din zona Mediaşului şi vor lua o masă bazată pe reţete străvechi, la care toţi participanţii vor găti.

„Transilvania Train este o experienţă turistică ce are loc o singură dată pe an, o aventură de legendă prin inima Transilvaniei. În călătoria de 5 zile vom explora tradiţiile, valorile şi cultura Transilvaniei, vom degusta preparate din gastronomia tradiţională săsească şi vom lua parte la spectacole şi concerte memorabile, organizate în locaţii speciale, cum ar fi bisericile fortificate sau centrul oraşelor medievale”, arată organizatorii.

Preţurile pornesc de la 900 de euro cu TVA pentru o persoană.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.