Finala CM: Franța vs Croația este așteptată cu sufletul la gură de toți fanii fotbalului

Franța va juca a treia sa finală, după cea pierdută în 2006, în fața Italiei.

Croația, a 13-a echipă care joacă finală Cupei Mondiale, reprezintă o țară de doar patru milioane de locuitori și vrea să ajungă printre cele doar opt țări care au cucerit trofeul.

Toate cele trei partide eliminatorii ale Croației la ediția din acest an a competiției au avut prelungiri, iar echipa Franței le-a terminat pe ale sale în timpul regulamentar și a beneficiat și de o zi în plus de odihnă.

Croația a reușit să treacă de cele trei partide eliminatorii după ce a fost condusă de fiecare dată, în timp ce Franța a fost condusă o singură data în tot turneul, de Argentina, în optimi.

Modric (32 ani) va stabili un nou record pentru Croația la meciuri jucate la Cupa Mondială, 12, el fiind și jucătorul care a alergat cel mai mult în Rusia, cu 63 de km parcurși, potrivit FIFA.

Antoine Griezmann și Kylian Mbappe sunt cei mai buni marcatori ai Franței, cu trei goluri fiecare, selecționată din Hexagon având 10 goluri marcate în Rusia.

Cele două echipe s-au confruntat de cinci ori, Croația nereușind nicio victorie, doar două partide de egalitate, printre care și una la EURO 2004, 2-2.

Meciul va fi arbitrat de arbitrul argentinian Nestor Pitana, ajutat de asistenţii Hernan Maidana şi Juan P. Belatti, iar arbitru de rezervă va fi olandezul Bjorn Kuipers.

Finala se joacă de la ora 18.00 (ora României), pe Stadionul Lujniki din Moscova.

Meciul va fi transmis de TVR 1 şi TVR HD.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.