MediWeb, un nou sistem informatic destinat gestionării pacienţilor

Surso foto: www.foreverywoman.org

Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti a inaugurat, astăzi, sistemul informatic destinat gestionării pacienţilor – MediWeb.

Acesta este astfel primul spital public care eficientizează gestiunea pacienţilor și timpul de aşteptare, integrând tehnologia în relaţia cu pacienții.

Pe lângă utilitatea în relaţia cu pacienţii, sistemul informatic permite o evidenţă clară a numărului de persoane care au beneficiat de serviciile medicale şi a tipului de afecţiuni tratate, ceea ce reprezintă premisele pentru realizarea de statistici şi cercetări medicale.

Sursa foto: www.revistabiz.ro

Totodată, procesele de lucru sunt îmbunătăţite prin centralizarea informaţiilor, realizarea unui registru electronic cu pacienţii şi printarea reţetei pacientului în faza finală a circuitului.

Toate informaţiile pe care medicii le înregistrau manual sunt acum preluate de sistemul informatic şi formează dosarul electronic al pacientului. Se face astfel trecerea de la folosirea unui registru medical clasic la o bază de date securizată. Totodată, sistemul integrează echipamente precum monitoare TV, tablete, routere şi imprimante de ultimă generaţie.

Fiecare pacient care se prezintă în ambulatoriu primeşte un număr de ordine arondat de sistem, pe care îl va utiliza în tot circuitul şi care îi va permite să îşi păstreze ordinea în accesarea serviciilor medicale.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.