Franţa este prima finalistă de la Mondialul din Rusia

Franţa şi Belgia au oferit în prima semifinală, poate cel mai frumos meci de le Mondialul din Rusia. Trupa lui Deschamps a învins o naţională care promitea multe la acest turneu final, dar nu a putut să găsească cheia unei apărării aproape fără greşeală a ”Cocoşului galic”.

Lukaku a avut prima ocazie a primei părţi, după ce a reluat cu capul o centrare venită de la Axel Witsel, dar balonul a trecut peste poarta lui Lloris, iar francezii au replicat imediat la faza următoare. Era minutul 51 când Griezmann a executat un corner, iar Umtiti a reluat cu capul direct în poarta ”Dracilor roşii” şi tabela devenea 1-0 pentru frencezi, scor care nu s-a mai schimbat până la finele partidei. Belgienii au forţat egalarea, dar De Bruyne nu a fost într-o zi bună, Lukaku a avut prestaţii modeste, iar Chadli a fost de nerecunoscut. Witsel a avut şansa egalării atunci când a expediat o torpilă de la distanţă, dar Lloris a fost la post şi a boxat şi cam asta a fost replica belgienilor.

După victoria cu ,,Dracii roşii”, Franţa este prima finalistă a Cupei Mondiale şi aşteaptă meciul dintre Anglia şi Croaţia pentru a vedea cu cine joacă în ultimul act al turneului final. De partea cealaltă, Belgia nu a dezamăgit în Rusia, ea egalându-şi până acum cea mai mare performanţă din istorie, locul patru la Mondialul din Mexic ’86.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.