Cinema, muzică și alte evenimente din Bucureşti de astăzi, 9 iulie

CINEMA

* La Happy Cinema din Liberty Center Mall, ca în fiecare zi de Luni, programul „Last Chance” vă propune ultimele proiecţii de aici ale unor filme:

– de la ora 18:30, animaţia pentru întreaga familie „Peter Rabbit / Peter Iepuraşul”;

– de la ora 19:00, „Revenge / Revanşa”, thriller feminist experimental realizat de Coralie Fargeat în care trei bărbaţi căsătoriţi se duc împreună la partida anuală de vânătoare dintr-un canion, în mijlocul deşertului. Unul dintre ei are ideea de a veni însoţit de tânăra şi atrăgătoarea sa amantă, care stârneşte imediat interesul celorlalţi doi… Situaţia scapă de sub control, iar tânăra ajunge în pragul morţii. Abandonată în deşert, ea revine la viaţă, iar vânătorii se transformă în prada ei.

* La Cinema Elvira Popescu, de la ora 20:30 rulează, în avanpremieră, documentarul „Procesul” realizat de Claudiu Mitcu şi Ileana Bîrsan, ce îl urmăreşte pe Mihai Moldoveanu, fost ofiţer al armatei române condamnat la 25 de ani de închisoare pentru o crimă pe care susţine că nu a comis-o, fiind declarat nevinovat în iunie 2012 de către Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Filmul se concentrează pe rejudecarea dosarului şi consecinţele noii sentinţe, oferindu-i spectatorului rolul de jurat într-un caz complicat şi controversat.

* În Grădina cu Filme a Creart, de la ora 21.00 este programată proiecţia comediei dramatice „Demolition / Demolat”, în care Jake Gyllenhaal interpretează pe Davis, un bancher de investiţii ce se bucură de succes în carieră, aflat într-un mare impas în plan personal după ce soția lui moare într-un accident de maşină. Naomi Watts joacă rolul Karen, cu ajutorul căreia şi a fiului ei Chris, Davis începe să reconstruiască, iar primul pas este demolarea trecutului.

MUZICĂ

Adda susţine un concert, de la ora 21:30, la Berăria H.

SPECTACOLE

* Muzeul Naţional de Artă al României găzduieşte, de la ora 19:00, la Sala Auditorium, spectacolul „Ileana, Principesă de România” de şi cu Liana Ceterchi, dramatizare de Edith Negulici după romanul autobiografic „Trăiesc din nou”, o producţie a Asociaţiei femeilor din teatru IF… / Dacă… Pentru Femei. Video şi sunet: Luca Achim, Teodora Toader.

* „Opiniile unui clovn”, one man show după Heinrich Böll regizat de Anca Maria Colţeanu este interpretat de Alex Buescu, de la ora 20:00 în Green Hours.

EXPOZIŢII

* Biblioteca Metropolitană Bucureşti organizează, de la ora 18:00, la Artotecă (Şos. Mihai Bravu, nr. 4) vernisajul expoziţiei „Temeiuri, Visul lui Nichita II”, în colaborare cu Fundaţia Adevăr şi Centrul Cultural HDU, cu sprijinul Uniunii Artiştilor Plastici din România.

* Până pe 2 august la parterul Palatului Brâncovenesc de la Mogoşoaia, poate fi vizitată expoziţia de pictură „Ape şi mîngîieri”, semnată Radu Şerban. Curator: criticul de artă Mircea Oliv.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.