Jandarmii şi poliţiştii sunt pregătiţi să intervină în zonele afectate de ploi!

Peste 20.000 de jandarmi şi poliţişti sunt pregătiţi să intervină cu mijloacele din dotare pentru a ajuta oamenii din zonele afectate de ploi şi vijelii, a anunțat ministrul de Interne, Carmen Dan.

De asemenea, oficialul a solicitat populaţiei să respecte recomandările autorităţilor şi să nu se aventureze în zonele care pot reprezenta un pericol: ”Rog cetăţenii să se informeze despre situaţia meteorologică şi să respecte îndrumările autorităţilor. Pentru cei din zona rurală, fac un apel de a evita să rămână afară pe timp de ploaie şi să nu se avânte în traversatul râurilor sau apelor învolburate”.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a convocat astăzi comandamentul de urgenţă cu prefecţii din judeţele aflate sub avertizări meteorologice şi hidrologice.

Oficialul le-a cerut prefecților să se implice mai mult pentru evaluarea cu prioritate a pagubelor de la inundaţiile de săptămâna trecută. Ministrul a criticat autorităţile locale deoarece, în urma inundaţiilor de săptămâna trecută, doar şase judeţe din 19 au finalizat evaluările.

”Ar fi trebuit să profitaţi la maxim de această perioadă de zile fără ploaie pentru a putea finaliza şi pentru a accelera procesul de evaluare. Fac un apel ferm către toţi prefecţii şi vă rog să tratataţi cu prioritate activităţile de evaluare”, a spus Carmen Dan.

La rândul său, secretarul de stat din minister, Raed Arafat, a declarat că în urma ploilor de ieri, jandarmii, poliţiştii şi pompierii au intervenit în 16 judeţe, inclusiv în Bucureşti.

În videoconferinţa cu prefecţii, reprezentantul Institutului Naţional de Hidrologie, Marius Mătreaţă, a avertizat că, în urma codului portocaliu de ploi, se vor semnala fenomene periculoase pe mai multe râuri, ceea ce ar putea determina şi alertă de cod roşu.

”Fenomenele meteorologice periculoase ne aşteptăm să capete o severitate deosebită, mai ales începând din această seară şi pe parcursul zilei de mâine pentru bazine hidrografice din judeţele Sibiu, Braşov, Vâlcea, Argeş. În funcţie de evoluţie,e ste posibil să ajungem chiar din această seară pe unele râuri mici la situaţii care să impună emiterea unor avertizări hidrologice de fenomene imediate cod roşu şi nu excludem posibilitatea ca să avem situaţii care să impună emiterea unui cod roşu începând de mâine”, a spus Marius Mătreață.

În discuţia cu reprezentanţii din teritoriu de astăzi, toate autorităţie locale şi centrale au anunţat că monitorizează situaţia cu atenţie şi sunt pregătite să intervină acolo unde situaţia o cere.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.