Vouchere de biciclete și pentru copii…?!

Primăria Capitalei anunța, ieri după-amiază, demararea unei noi sesiuni de înscrieri pentru vouchere de biciclete. Este vorba despre un număr de 5800 de vouchere pentru încurajarea transportului alternativ rămase nealocate din etapa anterioară a programului „Bicicliști în București”.

Voucherele sunt nominale, adică pot fi folosite numai de către persoana al cărei cod numeric personal (CNP) este trecut pe ele, au o valoare de 500 de lei fiecare și pot fi folosite pentru achiziționarea de biciclete, biciclete electrice, trotinete electrice și dispozitive de tip Segway/Ninebot, destinate persoanelor cu vârsta minimă de 18 ani.

Consilierul municipal PMP, Lucian Iliescu, spune că a fost sesizat de către cetățeni în legătură cu faptul că aceștia s-au înscris în programul „Bicicliști în București” pentru a le achiziționa biciclete copiilor. Numai că pe voucher fiind trecut CNP-ul respectivilor cetățeni și hotărârea Consiliului General stipula clar că bicicletele trebuie să fie destinate persoanelor cu vârsta minimă de 18 ani, nu au putut cumpăra biciclete pentru copii.

”Această situație generează o nemulțumire puternică printre părinți”, spune Iliescu.

”Am ridicat această problemă în cadrul ultimei ședințe a Consiliului General, cea din data de 14 iunie, și domnul viceprimar Bădulescu mi-a răspuns, mai în glumă, mai în serios, că cei nemulțumiți pot să vândă voucherele pe OLX. Nu cred că aceasta trebuie să fie soluția, mai ales că, la începuturile sale, programul „Bicicliști în București” a fost contestat tocmai din această cauză”, a declarat Lucian Iliescu pentru București FM.

Consilierul municipal PMP recunoaște că ”voucherele au fost concepute cu obiectivul de a încuraja transportul alternativ și, deci, e normal să se adreseze persoanelor cu vârsta peste 18 ani. Pe de altă parte, ar trebui găsită o soluție care să le permită și părinților să achiziționeze biciclete pentru copii”.

Astfel, ”din cele 30 de mii de vouchere emise în total, în cardul programului „Bicicliști în București”, 5-6 mii ar putea fi destinate copiilor cu vârsta de peste 10 ani”, este de părere consilierul municipal.

El mai spune că a văzut, adesea, pe pistele pentru bicicliști, părinți însoțiți de copii și că hotărârea de Consiliu General în forma sa actuală generează o inechitate.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.