VIDEO: Să alergăm pentru țestoasa de apă

Cred că mulți își aduc aminte povestea cu întrecerea de alergat viteză dintre iepure și broasca țestoasă pe care a câștigat-o, în mod neașteptat pentru mulți …broasca țestoasă.

Tot despre țestoase și întreceri s-a vorbit astăzi și ”În Comunitate” unde invitat a fost Cristi Lascu, speolog, geolog, biolog și jurnalist specializat în materiale despre natură. Aceasta pentru că subiectul emisiunii a fost Sun Challenge Văcărești, primul cros organizat pentru salvarea țestoasei de apă din Parcul Național Văcărești.

Astfel pe 29 septembrie se va organiza prima ediție a evenimentului Sun Challenge Văcărești, competiție de alergare care are obiectivul de a strânge fonduri pentru conservarea țestoasei de apă, specie periclitată. La nivelul României, țestoasa de apă (Emys orbicularis) este plasată în categoria speciilor vulnerabile, fiind în principal afectată de degradarea, distrugerea și fragmentarea habitatelor, la care se adaugă și braconajul. Evenimentul va fi organizat pe digul care înconjoară Parcul Natural Văcărești.

Inițiativa este gândită pentru a susține programele de protecție și de conservare derulate de către Administrația Parcului Natural Văcărești și nu este prima acțiune de colectare de fonduri a centrului comercial menită să contribuie la activitatea singurului parc natural situat într-un spațiu urban din România.

Concursul sportiv din septembrie va acomoda 250 de participanți, care vor sprijini direct această cauză specială, prin achitarea unei taxe individuale de înscriere de 80 lei (până pe 18 iulie) sau de 100 lei (între 19 iulie și 10 septembrie).

Sunt stabilite două tipuri de distanțe, de 10,4 km și de 15,6 km, participanții încercuind în alergare parcul de două, respectiv de trei ori.

Categoriile de concurs la ambele distanțe sunt: grupe de vârstă (masculin-feminin, 18-29 ani, 30-39 ani, 40+ani), respectiv general (masculin-feminin).

Înscrierile sunt deschise oficial pe www.sun-plaza.ro/sunchallenge, numărul de participanți total pe fiecare tip de distanță fiind de maximum 125 de persoane.

Vor fi premiate locurile 1, 2 și 3 de la fiecare cursă și categorie de vârstă, precum și locurile 1, 2, 3, general open, masculin și feminin, atât de la proba de 10,4 km, cât și la cea de 15,6 km.

Suma strânsă se va direcționa către Administrația Parcului Natural Văcărești.

Vezi aici arhiva emisiunii În Comunitate!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.