Daniel Băluță : Avem o creștere demografică explozivă, trebuie să investim în infrastructura școlară!

Daniel Băluță spune că, în ultimul timp, ”Sectorul 4 s-a dezvoltat exploziv, deoarece a devenit foarte atractiv pentru dezvoltatorii imobiliari. Aceștia construiesc noi și noi complexe rezidențiale, ceea ce duce la o creștere foarte rapidă a populatiei sectorului”, a declarat Băluță pentru București FM.

Desigur, fiind vorba despre ansambluri rezidențiale noi, acolo se mută, în cea mai mare parte, familii tinere.

”Acest fenomen face să sporească, de la an la an, cererea pentru locuri în creșe, grădinițe, școli și after-school-uri, pentru că este vorba despre oameni activi, care trebuie să lucreze și să câștige, pentru a-și putea plăti apartamentele”, explică edilul de la Grand Arena.

De aceea, Primăria a demarat procedurile pentru obținerea autorizației de securitate la incendiu pentru 55 de obiective.

”Pentru 45 dintre acestea, avizul a fost deja obținut, iar pentru celelalte 10 avizele de securitate la incendiu urmează a fi obținute. Pe parcursul anului acesta și al celui următor, toate grădinițele și toate școlile generale din Sectorul 4, plus o parte dintre licee, vor avea autorizație de securitate la incendiu”, a dat asigurări Băluță.

Pe de altă parte, Autoritatea Locală a reușit să genereze noi investiții în sistemul de educație. Este vorba despre un bazin de înot și o sală de sport, la Școala 190, care vor fi construite cu finanțare europeană.

”Tot cu finanțare europeană va fi modernizat complet Liceul Miron Nicolescu. De la bugetul local, vor fi construite after-school-uri la Școala 197, la Școala Emil Racoviță și la Școala 165, precum și o Grădiniță lângă Școala 100”, a afirmat primarul Sectorului 4.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.