Catastrofă aviatică evitată în ultimul moment la Mondialul din Rusia

Jucătorii şi staff-ul tehnic al Arabiei Saudite au trecut prin momente critice. Avionul oficial al saudiţilor, o aeronavă pusă la dispoziţie de organizatori, a luat foc în aer în timp ce delegaţia se îndrepta spre Rostov, acolo unde echipa va juca împotriva reprezentativei din Uruguay. Conform presei din Rusia, avionul un Airbus A 319 al companiei Rossiya Airlines, a avut probleme cu motorul drept.

Pe parcursul zborului, piloţii au observat flăcări la motor şi au aterizat de urgenţă, dar în deplină siguranţă, cu aeronava veche de 12 ani.
Arabia Saudită a comunicat faptul că nimeni nu a avut de suferit şi că totul a decurs conform planului explicat de piloţi în momentul apariţiei problemei. ”Federaţia Saudită de Fotbal raportează faptul că toţi componenţii echipei naţionale sunt în siguranţă după o problemă tehnică minoră a avionului ,care a aterizat la Rostov pe Don. Echipa e în drum spre hotel”, au comunicat şefii forul fotbalistic din Arabia Saudită imediat după aterizare.

Avionul a zburat pentru prima dată în 2006 pentru Frontier Airlines din Statele Unite. În 2013 aeronava a fost folosită pentru trei ani de Donavia, iar acum Rossiya îl foloseşte din 2016.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.