Plângere penală împotriva publicației Charlie Hebdo!

Sursa foto: RFI Romania

Federaţia Asociaţiilor de Români din Europa (FADERE) va deschide luni un proces împotriva revistei Charlie Hebdo. Decizia vine ca urmare a caricaturii cu Simona Halep.

Vă reamintim că imediat după ce a câştigat turneul de la Roland Garros, jurnaliştii de la ‘Charlie Hebdo’ au publicat o caricatură cu numărul 1 mondial care avea în mâini trofeul şi striga ‘fier vechi’.

„Considerăm de prost gust si inacceptabilă această caricatură. Prin acest atac, se insinuează că Simona Halep ar fi ‘ţigancă’, se cultivă şi mai mult confuzia dintre români şi rromi şi se influenţează negativ percepţia pe care o au francezii despre români. Comunitatea de români din Franţa este formata din sute de mii de intelectuali, artişti sau muncitori. Prin seriozitatea şi hărnicia lor contribuie la bunăstarea tuturor francezilor, iar numărul celor care ocupă funcţii de răspundere este impresionant”, au precizat într-un comunicat de presă cei de la FADERE.

„Umorul fin, specific artiştilor şi oamenilor inteligenţi, de această dată a fost înlocuit cu o mojicie dezgustătoare. Aproape că nu există domeniu al artei sau dezvoltării ştiinţifice franceze la care românii să nu-şi fi adus contribuţia. Pentru răfuiala lor cu grupuri izolate de rromi, probabil cei de la ‘Charlie Hebdo’ vor considera ‘fier vechi’ şi cel mai cunoscut simbol al Franţei, Turnul Eiffel, pentru că se bazează pe inovaţia unui român şi fiecare piesă metalică e fabricată în România” – a declarat Daniel Ţecu, preşedintele FADERE.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.