Pedalăm ”pe urmele lui Eminescu”, prin București

Sursa foto: AV pe urmele lui Eminescu prin capitală (a 9-a ediție)/facebook

Evenimentul ”Adevărații VeloPrieteni pe urmele lui Eminescu” este la a noua ediție, acesta având loc de două ori pe an, în preajma zilelor de 15 ianuarie și 15 iunie, respectiv la aniversarea zilei de naștere și la comemorarea zilei în care marele nostru poet național a părăsit această lume.

”Prima ediție a avut loc în vara anului 2014, când am descoperit că multe locuri din București sunt legate de numele lui Eminescu: locuri în care a stat în București, locuri în care a creat, locuri în care s-a îndrăgostit, locuri în care a lucrat, locuri pe unde s-a plimbat, dar și locuri în care și-a petrecut ultimii ani din viață, în care boala l-a răpus sau locuri care pur și simplu amintesc de numele său: o stradă (din păcate, nu un bulevard!), un colegiu (ar fi putut fi și o universitate!) și nu în ultimul rând locul de veci din Cimitirul Belu. Din păcate, în câteva din aceste locuri nu mai există niciun semn al trecerii poetului, întrucât locațiile respective au fost distruse, construindu-se diverse clădiri sau elemente de infrastructură rutieră”, a spus Iulian Ene, președinte al Asociaţiei Adevăraţii Veloprieteni România.

Iulian Ene, presedinte al.

Astfel, această plimbare pe biciclete devenită tradițională pentru membrii grupului Adevărații VeloPrieteni, reprezintă un eveniment cultural-cicloturistic, prin care încercăm ca atât generația actuală, cât și copiii noștri, bicicliști și ei, să nu-l uite pe Eminescu și faptul că acesta a fost foarte apropiat de Capitala României, de viața socială a Bucureștiului.

Sâmbătă, 16 iunie, la cea de-a 129-a aniversare de la nașterea lui Eminescu, Adevărații VeloPrieteni vă invită să pedalați pe urmele marelui poet prin București. Întâlnirea va avea loc la Rondul Bicicliștilor din Parcul Izvor, la ora 10:15.

Detalii pe pagina evenimentului: https://www.facebook.com/events/544675662601040.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.