Festivalul Cireșelor în Parcul Național

Astăzi, în Parcul Naţional, va avea loc cel mai răcoros târg al verii: FESTIVALUL CIREŞELOR!

Se dă startul distracţiei odată cu vacanţa celor mici, mai exact joi 14 iunie şi se va încheia duminică 17 iunie.

Organizatorii promit, în aceste zile caniculare, o oază de răcoare și prospeţime! Aceștia vor aduce deliciile verii: cireşe, vişine, căpşuni, zmeură, frăguţe, pepeni, piersici şi caiese pe care le vor prepara în fel şi chip.

De asemenea, nu vor lipsi recordurile culinare! Pentru început, o cantitate mare cât vacanţa de vară de COMPOT DIN O TONĂ DE VIŞINE!!! (aşa-i că sună minunat cu gheaţă?)

Dar, cireaşa de pe tort va fi CEA MAI LUNGĂ PLĂCINTĂ DE VARĂ CU CIREȘE și surorile lor, VIŞINELE! Plăcinta va măsura nu mai puţin de 30 de metri, preparată de gospodine iscusite chiar sub privirile pofticioşilor! Pentru a încânta gusturile tuturor participanţilor, aceasta va fi preparată din fructe proaspete de sezon.

Se vor folosi 100 kg de cirese, 100 kg de vişine, 200 kg de făina, 100 kg de zahăr, 50 l smântână, 50 l lapte, 300 de ouă, 10 kg drojdie, 2 kg sare, 10 lămâi, multă migală şi mult suflet.

Pentru a combate canicula, sucurile şi limonadele răcoritare din fructe, smoothie-urile de tot felul, milkshake-urile răcoroase, îngheţată artizanală, îngheţată de casă nu vor lipsi. Alături de băuturile răcoritoare se vor găsi și câteva dulciuri de te lingi pe degete: cheesecake, dulceaţă de vişine şi cireşe, papanaşi şi plăcinte cu dulceţuri fine şi proasptete.

Petrecere fără grătar nu se poate aşa încât nu vor lipsi coaste de porc şi carne de vită, peşte, fripturi, muschiuleţi de porc, frigărui, cârnaţi tradiţionali româneşti, bulz din brânză proaspătă, pastrama care va sfârâi pe grătare, cârnaţi de Pleşcoi, mici, costiţe, ciolane şi multe alte cărnuri aromate, stropite din belşug cu hectolitri de bere, până la kebab turcesc, burgeri, mâncăruri din bucătăria tradiţională spaniolă, toate preparate gătite şi aduse special pentru voi.

La desert vă mai aşteaptă plăcinte maramureşene, cozonaci şi poale-n brâu moldoveneşti, ciocolata de casă, turta dulce sau dulciuri orientale.

Meşterii populari vin și ei la festival, cu cele mai frumoase cadouri și exponate lucrate manual cu multă măiestrie, ii cu motive naţionale, genţi din piele naturală, obiecte de ceramică pictată, din lemn sculptat, straie şi podoabe tradiţionale, icoane pe lemn sau pe sticlă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.