Fericirea se găsește în alimente

Alimentele sunt necesare nu numai pentru dezvoltarea, creşterea şi menţinerea funcţiilor organismului, ele putând, de asemenea, să ne afecteze dispoziţia.

Iată câteva dintre alimentele care ne fac fericiți:

Sursa foto: www.publika.md

Fulgii de ovăz – ne pot face să zâmbim, pentru că atunci când îi consumăm, corpul transmite aminoacidul triptofan spre creier şi acesta răspunde cu serotonină – un neurotransmiţător care ne face să ne simţim relaxaţi şi fericiţi. Fulgii de ovăz sunt soluţia ideală atunci când avem probleme şi ne trebuie putere pentru a face faţă.

Fistic – conţine fibre, antioxidanţi şi acizi graşi nesaturaţi, care reduc tensiunea arterială. Un experiment de la Universitatea P.E.N. a demonstrat că sunt suficiente 100 de grame de fistic pentru a calma efectele stresului la studenţii aflaţi într-un examen de matematică.

Lapte – Nu întâmplător laptele cald ne ajută să adormim. Proteinele din lapte reduc senzaţia de anxietate şi iritare. Calciul relaxează muşchii şi reglează tensiunea arterială.  Este o idee bună să ne creăm un „ritual” înainte de a dormi – să încălzim un pahar cu lapte, în care să adăugăm puţină cacao şi ştevie ca îndulcitor. Somnul liniştit este garantat.

Sursa foto: www.mentine-tesanatos.ro

Avocado – conţine multe grăsimi benefice și potasiu, care menţin receptorii din creier sensibili la hormonul bunei dispoziţii, serotonina.

Ciocolata – are un efect stimulativ asupra corpului nostru datorită cofeinei, zahărului şi combinaţiei de grăsimi. Acestea cresc nivelul hormonilor fericirii, endorfine, şi conduc la ceea ce oamenii de ştiinţă numesc „fericirea supremă a creierului”.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.