Cinema, muzică și alte evenimente din Bucureşti de astăzi, 14 iunie

CINEMA

* Programul Bucharest International Film Festival (BIFF 2018) de astăzi.

˟ La Cinemateca Union rulează:

– de la ora 17:00, scurtmetraje din secţiunea competiţională;

– de la ora 19:00, documentarul „Getting Naked: A Burlesque Story” de James Lester, ce trage cu ochiul în spatele cortinei pentru a urmări de aproape patru artişti din lumea comediei şi a striptease-ului şi a revela sub-cultura sexy şi scena neo-burlescă din cel mai dur oraş din lume, New York.

˟ La Cinema Elvira Popescu, sunt proiectate 2 filme din cadrul competiţiei de lung-metraje:

– de la ora 18:00, drama autobiografică „Un pas în urma serafimilor” realizată de Daniel Sandu, ce este proiectată şi la Grădina cu Filme a Creart, de la ora 20.30, în cadrul programului Seara Filmului Românesc;

– de la ora 21:00, comedia dramatică „Fluturi” de Tolga Karaçelik, despre trei fraţi dintr-un sat turcesc care, pe măsură ce află mai multe despre tatăl lor şi despre ceilalţi doi, ajung să se cunoască pe sine mai bine.

˟ La ArCuB – Hanul Gabroveni, în cadrul secţiunii „Focus on Israel” sunt proiectate tot 2 filme, urmate de discuţii cu realizatorii:

– de la ora 19:00, „To Be Part of That Red”, portret al actriţei Rozina Cambos realizat de Ella Zaharano Grinhouse;

– de la ora 20:30, drama „Longing”, realizată de Savi Gabizon, despre un burlac evreu de vârstă mijlocie obligat să-şi re-evalueze viaţa atunci când descoperă că o fostă prietenă a dat naştere, în urmă cu 20 de ani, fiului lui.

˟ La Institutul Cultural Român, de la ora 17:00 are loc dezbaterea „Televiziune – manipulare şi tabloidizare în România”, susţinută de Ruxandra Săraru şi Conf. Dr. Beatrice Comănescu.

* La Cinemateca Eforie, în cadrul Cineclubului Film Menu, de la ora 19:00 rulează dramele: „Hiroshima mon amour / Hiroshima dragostea mea”, realizată în 1959, de Alain Resnais, cu: Emmanuelle Riva, Eiji Okada, Stella Dassas; şi „La jetée / Digul”, realizată în 1962 de Chris Marker, cu: Étienne Becker, Jean Négroni, Hélène Chatelain.

* La Spaţiul Public European (Str. Vasile Lascăr, nr. 31), în cadrul programului JOIA de film, de la ora 19:00 are loc proiecţia comediei dramatice „Perfetti sconosciuti / Complet străini”, realizată de Paolo Genovese cu cei mai buni actori italieni ai genului.

MUZICĂ

* De la ora 18:00, la Biserica „Şerban Vodă”, Părinţii Cătălin Dumitrean de la Sibiu şi Doru Gheaja de la Alba Iulia, susţin, în cadrul Cenaclului Cultural – Spiritual „Lumină lină”, un recital / spectacol naţional – patriotic, compus din versuri şi cântece de suflet, cuget şi simţire autentic românească.

* Orchestra simfonică şi Corul Filarmonicii „George Enescu” susţin primul concert al săptămânii, de la ora 19:00 la Ateneul Român, sub bagheta dirijorului Jin Wang. În program: Concertul nr. 1 pentru pian şi orchestră de Piotr Ilici Ceaikovski – solist Florian Mitrea şi Missa pentru Sfânta Cecilia de Charles Gounod – solişti: Cristina Radu, Călin Brătescu, Valentin Vasiliu.

* Trompetistul Sebastian Burneci, unul dintre cei mai apreciaţi şi mai activi muzicieni de jazz din Romania, vă invită, de la ora 19:00, la o seara specială de jazz cu Big Band-ul Radio dirijat de Ionel Tudor, intitulată „As Loud As It Gets” („Cât de tare se poate”) şi dedicată celebrului trompetist canadian Maynard Ferguson (1928 – 2006). Acest concert încheie stagiunea de jazz 2017-2018 de la Sala Radio.

* Sorin Zlat Trio susţine un concert la Green Hours jazz-cafe, de la ora 19:30.

* „After Sunset” se intitulează concertul dat, de la ora 20:00 în grădina Ceainăriei GreeTea, de Alma-Nicole, care va interpreta, într-un stil light şi personal, melodii romantice din filme celebre, compoziţii proprii, piese de jazz, braziliene, pop-rock şi indie.

* Formaţia germană Vlad in Tears susţine un concert în Clubul Fabrica, în deschiderea căruia, de la ora 20:30 cântă Dark Fusion.

* De la 21:30, începe al doilea show cu Carla’s Dreams programat în această săptămână în Hard Rock Café.

* Ca în fiecare săptămână, la Berăria H, după ora 18:00 începe Joia de ieşeală, acum la terasă şi incluzând un super show LIVE cu Vanotek + Lori!

* Tot de la ora 18:00, în Expirat Club – Halele Carol începe prima ediţie a festivalului „Bărbaţi pe Mătăsari”, muzica fiind asigurată de Dodo & Bert (Nopame) din partea Festivalului Femei pe Mătăsari şi de Cristina C. & Luca din partea gazdelor.

CARTE ŞI LITERATURĂ

* Eurohotelul „Arcul de Triumf” (Str. Mareşal Averescu, nr. 32-34) găzduieşte, de la ora 18:00, lansarea cărţii „Decadenţa sufletelor noastre”, scrisă de Claudiu Murgan, autor premiat pentru povestirile şi nuvelele sale, publicate în revistele „Jurnal SF” şi „Ştiinţă şi Tehnică”.

* La Ceainăria Cărtureşti Verona, de la ora 18:30 începe evenimentul „Pe urmele vechilor manuscrise – Căutări spirituale înainte şi după apariţia creştinismului”, ce implică discuţii despre „Evanghelia după Toma”, „Cartea lui Enoh”, despre „Pistis Sophia” şi „Cartea înţelepciunii lui Solomon”, „Despre Gnoză şi Gnosticism” şi „Manuscrisele de la Marea Moartă” alături de: profesorul Teodoru Ghiondea, consilier editorial al colecţiilor „Philosophia Perennis” şi „Înţelepciunea inimii” şi Mihai Liţă, coordonatorul colecţiei „Manuscris” de la editura Herald. Moderator: Sorin Lucaci.

* La final de „stagiune”, Cafeneaua critică organizează o nouă Gală în cadrul căreia vor fi acordate Premiile pentru perioada octombrie 2016-iunie 2017, de la ora 19:00, în Grădina Muzeului Naţional al Literaturii Române (Str. Nicolae Creţulescu, nr. 8). Invitat special: Ilie Stepan fondatorul grupului Pro Musica, autor al cântecului Timişoara, considerat „Imnul Revoluţiei din 1989”. Amfitrion: Ion Bogdan Lefter

* Tot de la ora 19:00, la Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti, în sala „Toma Laurenţiu” (etajul II) are loc o nouă ediţie a Cenaclului literar-muzical „Marin Preda”. În program: poezie scrisă de Mariana David, Maria Fitcal şi Anca Marinela Chiser, un recital de şansonete cu Dana Florian şi Călin Costache prezentat de actriţa Veronica Gheorghe, muzică folk interpretată de eleva Kethy şi muzică pop-rock cântată de Andra Stoian, absolventă a cursului de canto al CCS Bucureşti.

* La Librăria Humanitas de la Cişmigiu, de la ora 19:00 începe o discuţie despre noul roman „Pădurea întunecată” al lui Nicole Krauss, tradus şi cu note de Luana Schidu. La dialogul moderat de Denisa Comănescu, iau parte criticii literari Tania Radu şi Cosmin Ciotloş şi jurnalistul Andrei Crăciun.

CONFERINŢĂ

* Muzeul Municipiului Bucureşti vă invită la conferinţa cu tema „Discursul ironic şi efectele lui”, susţinută de scriitorul Radu Paraschivescu, de la ora 18:30, la Palatul Suţu.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.