Frostpunk

Sursa foto: www.frostpunkgame.com

Frostpunk este un joc pe care, ar fi o idee bună, să îl jucăm doar vara, deși nici acest anotimp nu cred că ne ferește de sentimentul că în jurul nostru se face din ce în ce mai frig.

Întreaga acțiune a acestui joc se petrece într-un crater înghețat unde gerul este stăpân 365 de zile pe an. Puținii oameni care au supraviețuit acestor grele condiții meteorologice încearcă din greu să răzbească, iar singura lor șansă este aceea de a menține permanent generatorul central în stare de funcționare. Acest generator stă la baza întregului joc și toate acțiunile pe care le vom lua vor fi în strânsă legătură cu acest mecanism, pe care îl vom avea permanent în centrul ecranului. Dacă, din orice motiv, generatorul se defectează, jocul Frostpunk ne oferă mesajul Game Over.

Sunt foarte mulți factori de care trebuie să ținem seamă în Frostpunk. Vom avea nevoie de combustibil, de clădiri în care oamenii să se adăpostească, de un sistem sanitar rezonabil care să împiedice oamenii să se îmbolnăvească de foame sau de frig. Este necesar, de asemenea, să menținem moralul ridicat pentru toți acești supraviețuitori, altfel le va fi foarte greu să ducă la bun sfârșit misiunile încredințate. Pe măsură ce micul nostru orășel începe să progreseze, vom începe să mărim capacitatea generatorului și să-i upgradăm toate funcțiile. Avem și posibilitatea de a supratura pentru scurte perioade de timp puterea acestuia, dar aici va exista mereu un factor de risc, pentru că un generator supraîncălzit poate exploda foarte ușor.

Vom ține cont, bineînțeles, și de prognoza meteo. Dacă se anunță temperaturi extrem de scăzute, ideea de a ne trimite oamenii în misiuni îndelungate sau pe timp de noapte nu va face altceva decât să ne micșoreze dramatic numărul locuitorilor pe care îi avem la dispoziție, care și așa sunt foarte puțini.

Frostpunk este un joc pentru lideri adevărați, genul de gameri care gândesc rapid și aleg soluții atât radicale, cât și corecte. Dacă vă numărați printre aceștia, Frostpunk este un joc pe care nu aveți voie să îl ratați.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.