Simona Halep a câştigat Grand Slam-ul de la Roland Garros

Războinica din România reuşeşte din a treia încercare să câştige Grand Slam-ul de la Roland Garros. Simona a învins azi cu sufletul, cu o minte limpede şi cu un tenis de înaltă clasă. Liderul mondial a câştigat finala de la Paris în faţa americancei Sloane Stephens în trei seturi cu 3-6,6-4, 6-1.
Presiunea la care a fost supusă Simona în startul meciului şi-a spus cuvântul în jocul sportivei noastre. Americanca a început foarte tare şi a etalat un joc la cel mai înalt nivel. Sportiva noastră nu s-a putut baza pe primul serviciu, iar returul i-a ieşit de cele mai multe ori afară.
Stephens a profitat de ezitările Simonei şi nu a facut nimic altceva decât să pună mingea în teren şi să aştepte greşeala adversarei. Scorul a devinit destul de repede 4-1 pentru americancă şi se părea că va fi un set scurt pentru Stephens. Simona încearcă şi reuşeşte să echilibreze jocul şi se apropie la 5-3. Din păcate americanca serveşte foarte bine, ţine mingea în teren şi cea care greşeşte este tot Simona,care pierde primul set cu 6-3 după 43 de minute de joc.

În manşa secundă se declanşează practic adevăratul ,,război” din teren. Eleva lui Darren Cahill îşi ridică nivelul de joc şi iuţeşte schimburile de mingi pe colţurile terenului.
Sunt moment foarte bune de joc ale Simonei, care se distanţează la 4-2 şi se părea că Stephens va ceda setul. Nu a fost aşa, pentru că sportiva noastră îi face cadou câteva puncte americancei, iar aceasta profită din plin şi egalează la 4. Simona simte că poate pierde şi setul doi şi îşi reia jocul în forţă pe colţutile terenului, o strategie pe care americanca nu o poate contracara. Jucătoare din România se impune până la urmă în manşa secundă cu 6-4 şi trimite meciul în decisiv.

Sportiva din Constanţa menţine aceeaşi tactică în teren şi îşi hărţuieşte adversara cu schimburi lungi de mingi, finalizate în majoritatea lor de româncă. Stepheans parcă a ştiut că şansa ei de a câştiga era în două seturi, pentru că începe să cedeze teren să ajungă mai greu la mingi şi să greşească mai des. Simona pune în continuare presiune pe adversară şi se distanţează la 3-0. Eleva lui Darren Cahil face spectacol pe arena Philippe Chatrier şi o umileşte pe Sloane Stephens în decisiv cu 6-1.

Lasă un răspuns