Miting PSD in Piata Victoriei

Foto: hotnews.ro

ACTUALIZARE 22.10  “Au fost peste 156 de solicitări la Ambulanță. 26 de persoane au ajuns la spital, iar o persoană este în stare gravă la Spitalul Floreasca și a avut nevoie de intubare”, potrivit lui Raed Arafat, secretar general al Ministerului de Interne.

Statia de metrou Piata Victoriei a fost redeschisa.

Oamenii au inceput sa paraseasca Piata Victoriei si se indreapta spre autocare.

La mitingul de astazi, din Piata Victoriei, au participat peste 300.000 de persoane.

ACTUALIZARE 20.45

24 de manifestanti au avut nevoie de ingrijiri medicale. Multi au acuzat stari de lesin, din cauza caldurii, a aglomeratiei, dar si a faputului ca au venit de la sute de kilometri.

ACTUALIZARE 20.15

Metrorex a inchis statia de metrou Piata Victoriei!
Inchiderea stației presupune interzicerea accesului călătorilor în subteran și trecerea trenurilor prin această stație fără oprire.
Stația se va redeschide  la solicitarea instituțiilor abilitate.
Masura a fost luata pentru siguranta calatorilor, in contextul in care un flux mare de persoane tranziteaza zona Piata Victoriei.

^^^^^^^^

Aproape 150.000 de oameni s-au strans in Piata Victoriei unde participa la mitingul PSD.
Traficul rutier a fost oprit in zona.

Numarul jandarmilor din Capitala a fost suplimentat pentru asigurarea ordinii publice in oras.

Pe strazile din centrul orasului sunt prezente si echipaje antitero, in contextul sporirii amenintarilor globale, spune Marius Militaru, seful Serviciului de Comunicare al Jandarmeriei.

Metrorex a anuntat ca statia de metrou Piața Victoriei nu va fi inchisa astazi. Masura ar putea fi luata doar daca reprezentanții ministerului de interne vor cere acest lucru.

Mai mult, ar fi vorba despre o perioadă limitată de timp și doar pentru asigurarea ordinii și siguranței publice, precizează Metrorex.

Anunțul vine după ce în spațiul public au circulat informații potrivit cărora staţia Piaţa Victoriei va fi închisă în contextul mitingului organizat de PSD şi ALDE.

Pentru fluidizarea traficului, Metrorex a luat deja decizia introducerii de trenuri suplimentare în circulație, în funcție de fluxul de călători.

Serviciul de Ambulanțã Bucuresti – Ilfov a luat mãsuri suplimentare în contextul manifestațiilor care au loc în Capitalã.

Numarul echipajelor a fost suplimentat atât pe tura de zi cât si pe cea de noapte.
De asemenea, au fost aduse alte echipaje pentru evenimentele publice cu numãr mare de persoane.

Managerul Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov, Alis Grasu a spus cã nu va fi afectatã capacitatea de interventie la nivelul asistentei medicale de urgentã din Capitalã.

Partidul de guvernamant doreste ca mitingul de protest, organizat in Piata Victoriei sa fie o demonstratie de forta fata de DNA si fata de presedintele tarii, Klaus Iohannis, care sprijina DNA.

Guvernul roman sustine ca procurorii DNA produc inscenari, ruinand reputatia oficialilor alesi si privandu-i de libertatile lor.

Sustinatorii DNA afirma ca procurorii pur si simplu exceleaza in meseria lor si au facut foarte mult pentru imbunatatirea reputatiei Romaniei in lume combatand coruptia.

În urmã cu zece zile, Curtea Constitutionalã a României a decis cã presedintele Klaus Iohannis trebuie sã îl demitã pe procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kövesi.

Foto: Mircea APOSTOLESCU

Lasă un răspuns