VIDEO: Capitala Tineretului din România – program național destinat tinerilor

Capitala Tineretului din România este un program național adresat tinerilor, care pune accent pe dezvoltarea ecosistemelor de tineret urbane și are la bază colaborarea între autoritățile locale, organizațiile neguvernamentale de și pentru tineret și mediul privat.

În fiecare an, un oraș din România primește, în urma unui concurs de concepte, titlul de Capitala Tineretului din România și este sprijinit financiar, respectiv prin formare și consultanță, în pregătirea și implementarea inițiativelor din dosarul de candidatură.

În prezent, titlul este deținut de către orașul Baia Mare (2018-2019), iar anterior capitalele tineretului din România au fost Bacău (2017-2018) și Timișoara (2016-2017). Ediția din 2017 a programului s-a desfășurat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, Klaus Iohannis.

Platforma de depunere a candidaturilor orașelor românești în vederea dobândirii titlului de Capitala Tineretului din România pentru perioada 2 mai 2019 – 1 mai 2020 este disponibilă la adresa www.aplica.capitalatineretului.ro. Termenul limită este 30 iunie. Își pot depune candidatura orașele românești de rangul 0, I, II și III, pentru Bucuresti pot depune dosare de candidatura primariile de sector.Juriul care va analiza aplicațiile este format din reprezentanți ai sectorului neguvernamental, ai mediului privat, ai instituțiilor publice și ai organizațiilor de tineret ale partidelor politice parlamentare. Detalii despre program ne-a oferit astazi In Comunitate Nicoleta Deliu reprezentant Banca Comercială Română, care face parte din Guvernata Programului Capitala Tineretului din România.

Vezi aici arhiva emisiunii În Comunitate.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.