Primăria Capitalei va construi trei săli de sport!

Sursa foto: www.constructiv.ro

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat, astăzi, că Municipalitatea va construi trei săli de sport ce vor purta numele a trei mari campioni români, Ion Țiriac, Ilie Năstase și Nadia Comăneci.

Una dintre cele trei săli va fi construită din banii bugetului municipal de catre Trustul de Construcții Metropolitane, iar celelalte două vor fi scoase la licitație pentru a fi construite în parteneriate public-privat, deoarece Trustul mai are de construit și locuințe sociale și de serviciu, localuri pentru after-school, creșe și grădinițe, a mai declarat primarul general, Gabriela Firea.

„Una dintre primele constatări, când am devenit primar general, a fost aceea că multe proiecte demarate în anii trecuți erau blocate, printre care și proiectul sălii polivalente Lia Manoliu. Așa cum știți, am fost puși în situația de a constata că, după 6-7 ani, licitația trebuie să fie pornită de la zero, ceea ce nu este foarte îmbucurător.

Acum avem o nouă speranță, prin faptul că s-au modificat prevederile Legii achizițiilor publice și sperăm să nu mai existe asemenea situații în care, pur și simplu, pentru a șicana sau a obține un interes propriu, anumite firme, anumite SRL-uri să depună contestații care se dovedesc, din păcate, prea târziu, a fi fost neîntemeiate. Dar au blocat foarte mult activitatea în unitățile administrativ-teritoriale și nu mă refer doar la București, ci la întreaga țară. Am luat decizia, împreună cu toți colegii mei pentru că există o mare necesitate, să construim cu forțe proprii una dintre aceste săli de sport multifuncționale, prin intermediul Trustului de Construcții Metropolitane, iar alte două săli de sport multifuncționale vor fi construite pe sistem de concesiune către companii private. De ce? Pentru că ne dorim să se lucreze simultan și considerăm că Trustul de construcții Metropolitane are acum o încărcare suficientă, pentru că va construi și locuințe sociale și de serviciu pentru bucureșteni și, de asemenea, clădiri pentru after-school, grădinițe, creșe. Și, de aceea celelalte două obiective de Investiții vor fi tratate și vom lansa în curând procedurile de licitație către investitori privați.

Ne-am gândit și am anunțat ieri, la inaugurarea Sălii de sport multifuncționale Gabriela Szabo în Voluntari, că și obiectivele noaste să poarte numele a trei mari sportivi romani, Nadia Comăneci, Ilie Năstase și Ion Țiriac”, a declarat primarul general, Gabriela Firea.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.