Memorandum pentru dezvoltare durabilă pe axa Brașov – București – Constanța

Edilul Capitalei, Gabriela Firea, a semnat cu primarii Brașovului și Constanței un memorandum pentru dezvoltare durabilă pe axa Brașov – București – Constanța.

Memorandumul deschide calea pentru înființarea unei asociații de dezvoltare intercomunitară pe axa Brașov – București – Constanța. Asociația va urmări dezvoltarea turismului în zonele ce cel mai mare potențial turistic, munte, București, litoral și Delta Dunării, a declarat primarul general al Capitalei.

Dezvoltarea turismului presupune dezvoltarea infrastructurii de transport dar și oferta integrată de servicii turistice pe care o va genera Compania Municipală Turistica, a afirmat primarul general al Capitalei.

Pentru că turismul presupune, în primul rând, mobilitate, adică dezvoltarea infrastructurii pentru transport, axa Brașov – București – Constanța va urmări construcția autostrăzii Comarnic-Brasov, dar și dezvoltarea unor noduri intermodal care să asigure accesul mărfurilor din portul Constanța către Europa, a spus edilul Brașovului, George Scripcaru.

Decebal Făgădu, primarul Constanței, a spus că e un lucru firesc ca bucureștenii și brașovenii să meargă vara pe Litoral, iar, iarna, constănțenii și bucureștenii să meargă în vacanță la munte. De aceea, axa trebuie să adreseze cu un mesaj unitar Guvernului României, ministerelor și Comisiei Europene, pentru finanțarea investițiilor necesare, a mai spus Făgădu.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.