Simona Halep se califică în semifinalele turneului de la Roland Garros

Principala favorită a Grand Slam-ului de la Paris a făcut din nou o partidă de excepţie împotriva lui Angelique Kerber. A fost un meci cu o mare încărcătură emoţională deosebită, dar Simona a reuşit să depăşească momentele grele şi să se impună în faţa nemţoaicei în trei seturi cu 6-7(2), 6-3, 6-2.

Primul set a fost unul cu răsturnări de situaţie greu de prevăzut, la un asemenea nivel la un Grand Slam. Simona a început catastrofal, în timp ce Kerber a făcut ce a vrut în teren în primele patru game-uri. Nemţoaica s-a distanţat neaşteptat de repede la 4-0 şi se părea că azi nu este ziua Simonei. Totuşi liderul mondial are tăria să revină în joc, să egaleze la 4 şi să salveze două mingi de set la 5-4 şi 6-5 pentru nemţoaică. Din păcate, în tie-break, câteva momente în care Simona şi-a pierdut concentrarea au fost suficiente pentru ca Angelique să-şi treacă în cont primul set în prelungiri cu 7-2.

În manşa secundă, sportiva noastră este mult mai motivată şi loveşte mai mai puternic şi mai exact mingiile direcţionate spre colţurile terenului. Calmul şi ştiinţa jocului o ajută pe Simona în obţinerea punctelor mai uşor, chiar dacă adversara sa a făcut o mare risipă de energie. Sportiva din România îşi ridică şi mai mult nivelul de joc, iar agresivitatea de pe fundul terenului o lasă pe Kerber fără reacţie din ce în ce mai des. Favorita numărul unu a turneului de la Paris se impune astfel cu 6-3 în setul doi şi trimite partida în decisiv.

Eleva lui Darren Cahill reuşeşte să menţină un ritm ridicat şi o acurateţe a jocului şi în manşa decisivă. Simona este mai proaspătă în teren şi loveşte necruţător în lung de linie şi în cross şi nu îşi menajează deloc adversara. Kerber se vede depăşită aproape după fiecare minge jucată şi cedează şi setul trei cu 6-2.

În penultimul act al competiţiei din capitala Franţei, Simona Halep o va întâlni pe Garbine Muguruza, care i-a administrat Mariei Sharapova o înfrângere usturătoare cu 6-2, 6-1.

Lasă un răspuns