Djokovic eliminat de la Roland Garros

Italianul Marco Cecchinato jucătorul fără meci câştigat pe tabloul principal al vreunui Grand Slam până la startul turneu din acest an de la Paris, suspendat în 2016 pentru 12 luni după ce a fost acuzat că ar fi pariat că va pierde un meci, este acum în semifinalele de la Roland Garros.

Cvasi-necunoscutul italian locul 72 ATP, a furnizat şocul zilei de marţi la Roland Garros, când l-a învins cu 6-3, 7-6(4), 1-6, 7-6(11) pe campionul din 2016 de la Paris, sârbul Novak Djokovic (22 ATP). Tenismenul de 25 de ani care l-a eliminat greu pe Marius Copil în primul tur în cinci seturi, după un meci de trei ore şi 26 de minute, a ajuns acum în penultimul act al competiţiei din capitala Franţei.

Italianul îşi adaugă astfel pe lista victoriilor în faţa unor jucători de Top 10 la ediţia din acest an a French Open-ului şi numele lui Novac Djokovic. Marco Cecchinato i-a mai învins la Roland Garros anul acesta pe ibericul Pablo Carreno-Busta (10), dar şi pe belgianul David Goffin (8) şi va juca pentru un loc în finală împotriva austriacului Dominic Thiem, care a câştigat în faţa lui Alexander Zverev, forţat să abandoneze din cauza unei accidentări.

Lasă un răspuns