Ceaiul verde, secretul prevenirii infarctului miocardic şi accidentului vascular cerebral

Sursa foto: navkolo.me

Ceaiul verde ar putea fi secretul pentru prevenirea infarctului miocardic şi accidentului vascular cerebral, potrivit unui studiu finanţat de Fundaţia britanică pentru combaterea bolilor cardiovasculare.

Oamenii de ştiință de la Universitatea Lancaster şi Universitatea din Leeds au descoperit că un ingredient din ceaiul verde descompune plăcile acumulate în celulele roşii care înfundă arterele. Ingredientul numit 3-galat de epigalocatehină (EGCG) este legat de o proteină apoA-1, care sparge plăcile în molecule degradabile mici, deteriorând într-o mai mică măsură globulele de sânge. Echipa de cercetători lucrează la dezvoltarea unei metode prin care 3-galatul de epigalocatehină să poată fi utilizat fără ca oamenii să bea cantităţi uriașe de ceai verde.

„Descoperirile făcute în această etapă a studiului sunt foarte încurajatoare. Acum trebuie să aplicăm tehnologia cea mai potrivită pentru a putea extrage molecula de EGCG din ceaiul verde şi pentru a o transforma într-un instrument de lucru lupta împotriva accidentului vascular cerebral şi atacului de cord”, au precizat oamenii de ştiinţă.

Lasă un răspuns