Simona Halep o bate şi pe Mertens şi se califică în sferturi la Roland Garros

Eleva lui Darren Cahill s-a calificat, în stil de mare campioană, în sferturile de finală ale turneului de Grand Slam de la Roland Garros. Jucătoarea din România s-a impus clar în faţa belgiencei Elise Mertens, o jucătoare care avea rezultate foarte bune pe zgură anul acesta, o jucătoare care era conform specialiştilor din tenis, într-o creştere evidentă de formă. Campioana noastră s-a impus fără probleme în două seturi scurte cu 6-2, 6-1.

Primul set a început sub semnul echilibrului, ambele jucătoare realizându-şi serviciul. Cu toate acestea, s-a observat chiar din startul partidei că Simona se simte bine pe teren şi poate prelua oricând iniţiativa. Acest lucru se întâmplă după game-ul cu numărul 3, după o luptă de peste 8 minute, când sportiva noastră face break-ul şi se desprinde la 2-1. Din acel moment liderul mondial face legea pe teren, în timp ce adversara sa începe să facă pasul înapoi. Jocului în forţă al Simonei cu lovituri bine direcţionate spre colţurile terenului şi cu servicii puternice şi bine plasate, o ajută pe sportiva noastră să-şi adjudece punctele mult mai repede. Primul set se încheie astfel destul de repede cu 6-2, chiar dacă Mertens a făcut tot ce i-a stat în putinţă pentru a echilibra raportul de forţe din teren.

În manşa secundă Simona menţine ritmul impus în prima parte a partidei, ritm la care nu mai poate face faţă jucătoarea din Belgia. Elise Mertens cedează mult mai repede ca în primul set, iar Simona se impune şi în setul doi cu un categoric 6-1.
În sferturile de finală ale turneului din capitala Franţei, Simona Halep va juca cu învingătoarea din partida Angelique Kerber – Caroline Garcia.

Lasă un răspuns