Risipa noastră cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi…

Sursa foto: www.diez.md

A fost odată ca niciodată, cu mulți ani în urmă, pe când eram la început de drum în ale jurnalisticii, și pe când primar în Sectorul 4 era domnul Inimăroiu, compania care făcea pe atunci salubrizarea, trimitea cisternele să spele asfaltul cu apă, chiar dacă afară ploua.

Astăzi, acea companie nu mai face salubrizare stradală, nici în Sectorul 4, nici în Capitală, dar am observat că fenomenul spălatului străzilor pe ploaie, înainte și după ploaie s-a generalizat în tot orașul. Cisternele spală, cu hărnicie, asfaltul bucureștean și înainte de ploaie, probabil ca să nu cumva să plouă pe un asfalt plin de praf, și după ce a plouat, probabil pentru a spăla apa de ploaie… Desigur, este vorba despre o cheltuială inutilă din banii publici, dacă ne gândim la combustibilul consumat și la oamenii plătiți ca să arunce cu apă pe gârlă… Sau pe apa sâmbetei…

Sursa foto: www.diez.md

Irina Zamfirescu, activist din cadrul societății civile spune că a observat și ea, de foarte mult timp, această practică în București.

„Probabil că există un plan, o foaie de parcurs în care ei trebuie să bifeze niște activități, fără să țină cont de ceea ce se întâmplă efectiv în oraș. Evident că nu este normal, este o cheltuială în plus, dar discutăm despre eficiența actului de a administra orașul. Oamenii aceia, în loc să stea și să ude pe ploaie, puteau să facă alte lucruri. Dar nu cred că ei corelează foarte bine situația meteorologică din teren cu ceea ce ei trebuie să facă efectiv. Ei au primit un ordin, trebuie să ude dimineața, trebuie să ude seara, dar nu țin cont, în momentul în care stropesc șoselele că rigolele sunt înfundate și se creează bălți și e complicat pentru bicicliști, spre exemplu. Ei nu observă orașul și acționează în consecință, ei au niște foi pe care e scris un plan, asta trebuie să faci azi, mâine… pe care îl pun în practică. Nu cred că reacționează la condițiile meteorologice sau la viața efectivă a orașului”, spune Zamfirescu.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.