UPDATE: Primăria Sectorului 4 nu există on-line!

Sursa foto: Primaria-Sectorului 4/facebook

Update: Site-ul oficial al Primăriei Sectorului 4, www.ps4.ro, este funcțional în acest moment.

…………………………..

În aceeași eră istorică în care Primăria Sectorului 3, spre exemplu, pune la dispoziția utilizatorilor o aplicație gratuită pentru smartphone sau tabletă pentru a semnala on-line gropile și alte probleme de natură administrativă, o altă primărie din același oraș, București, pur și simplu nu mai există în mediul on-line.

Site-ul oficial al Primăriei Sectorului 4, www.ps4.ro, este nefuncțional de 4 zile, începând cu data de 1 iunie 2018, când a expirat valabilitatea domeniului.

Nu ar fi o problemă foarte gravă pentru o persoană privată sau pentru o mică firmă care își administrează singuri pagina de web, cu resurse limitate. Însă, în cazul Primăriei Sectorului 4, lucrurile nu stau deloc așa.

În luna martie, anul acesta, Primăria Sectorului 4 a achiziționat prin atribuire directă, 10 pachete de servicii de administrare, găzduire, suport și mentenanță website, pentru anul în curs, în valoare totală de 125.000 lei fără TVA, adică 12.500 lei / lună fără TVA de la firma LACEDO COM SRL.

Irina Zamfirescu, vechi activist din sânul societății civile, spune că ”Primăria Sectorului 4 își pierde astfel principalul instrument al politicii de transparență decizională. Astfel, primăriile sunt obligate, potrivit reglementărilor în vigoare privind transparența, să își afișeze documentele, hotărâri ale consiliilor locale, decizii de primar etc, la avizierele de la sediile proprii și să le publice pe site-ul oficial al instituției. Cele mai multe dintre primării au renunțat la afișarea la avizier pentru că principala sursă de unde cetățenii își iau informațiile sunt site-urile instituțiilor publice. De aceea, o primărie, o instituție publică nu are voie să rămână fără site, fiindcă își pierd principalul instrument de transparență”.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.