Cinema, muzică și alte evenimente din Bucureşti de astăzi, 4 iunie

CINEMA

La Centrul Ceh, de la ora 20:00 are loc penultima proiecţie, din această primăvară, a programului Documentary Mondays, ce vă propune filmul „Love & Engineering” de Tonislav Hristov, o parodie a dating-ului modern, online şi o privire sensibilă în mai multe vieţi singuratice.

MUZICĂ

Antonia deschide, astă-seară, de la ora 21:30, seria de concerte Live „Monday, Mon Cher!” de la terasa Berăriei H.

SPECTACOLE

* În Clubul Ţăranului, de la ora 19.00, Asociaţia Culturală Hestugma prezintă spectacolul „Mersul trenurilor” de Andrei Adam, cu: Teodora Daiana Păcurar, Robert Poiană, Alexandru Budacă.

* La Centrul de Teatru Educaţional Replika (Str. Lânăriei, nr. 93-95), tema săptămânii din cadrul proiectului educaţional multidisciplinar Poveşti la Replika este „Poveşti fără perdea” şi se regăseşte în spectacolul pentru părinţi şi adolescenţi „Totul e foarte normal”, ce începe de la ora 19:00, având scopul de a stimula dialogul dintre aceştia şi de a preveni, pe cât posibil, sentimentele de vinovăţie şi ruşine care însoţesc de multe ori descoperirea identităţii sexuale. De altfel, spectacolul este urmat, de la ora 20:15, de dezbaterea „Cum să discuţi cu copilul tău despre sex în România, fără să vă speriaţi reciproc”, care este titlul analizei publicate de Adriana Radu pe site-ul VICE în 2017.

EXPOZIŢII

* La UNAgaleria (Str. Băiculeşti, nr. 29), de la ora 18:00 este vernisată expoziţia „The Origin Of Boxes” a plasticianului Ştefan Radu Creţu, ce poate fi vizitată până pe 17 iunie.

* Tot de la ora 18:00, la Galeria2 Art (din incinta Primăriei Sectorului 2), are loc vernisajul expoziţiei de grafică/tehnică mixtă a artistului Gabriel Manolescu, deschisă până pe 15 iunie.

ALTE EVENIMENTE

* Palatul Suţu – Muzeul Municipiului Bucureşti găzduieşte, de la ora 18:00, lansarea proiectului Saecularia.ro. Invitaţi: Florentina Niţu – decan al Facultăţii de Istorie din Universitatea Bucureşti, Gabriel Moisă – prodecan al Facultăţii de Istorie a Universităţii din Oradea şi Aurel Ştefanachi – director Tipo Moldova, Iaşi. Platforma online Saecularia.ro intenţionează să se constituie într-un punct de referinţă în spaţiul virtual pentru reflectarea evenimentelor legate de Centenarul României, popularizarea cărţilor, filmelor şi altor iniţiative legate de acest moment aniversar.

* În cadrul Conferinţelor Ateneului Român, de la ora 18:30, în Sala Mare, începe dialogul „Respectul pentru adevăr. Ce este, ce înseamnă”, între profesorul Mircea Dumitru – rectorul Universităţii din Bucureşti şi preşedintele Institutului Internaţional de Filosofie şi profesorul Pascal Engel – directorul de studii al Şcolii Superioare de Înalte Studii în Ştiinţe Sociale din Paris.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.