Simona Halep trece şi de Petkovic şi se califică în optimi la Roland Garros

Eleva lui Darren Cahill se califică în optimile turneului de Grand Slam de la Roland Garros, după victoria în două seturi în faţa nemţoaicei Andrea Petkovic. Nu a fost un meci deloc uşor mai ales în primul set, când adversara Simonei a jucat foarte bine. Sportiva din România s-a impus până la urmă în minimum de seturi cu 7-5, 6-0.

Primul set a fost unul strâns, Petkovic având o replică pe măsură atacurilor în valuri ale Simonei. Jucătoarea noastră a forţat tot timpul de pe fundul terenului, dar nemţoaica a răspuns de cele multe ori pe contre şi a reuşit să menţină echilibrul pe aproape tot parcursul primului set. Totuşi încet încet jocul Andreei Petkovic îşi pierde din claritate şi începe să slăbească în intensitate după 5-5. Acest lucru este sesizat imediat de Simona, care forţează în continuare şi îşi trece în cont primul set cu 7-5.

În manşa a doua, jucătoarea din Constanţa , a pus presiune în continuare pe adversară, variat şi mai mult jocuş şi a pedepsit-o pe Petkovic, cu lovituri precise şi în forţă pe colţurile terenului.
Simona câştigă fără probleme şi setul doi cu 6-0 şi se califică în optimile turneului de la Paris, unde o va întâlni pe belgianca Elise Mertens.

Lasă un răspuns