VIDEO: Radio România adună premii cu EXPLOZIV!

Mihnea Chelaru, Oana Cristea Grigorescu și Răzvan Ursuleanu au pus încă un premiu pe masă!

După ce anul trecut a câștigat Premiul Asia-Pacific Brodcasting Union 2017, la categoria Drama, spectacolul Exploziv de Elise Wilk, o producție Radio România, prin Teatrul Național Radiofonic, a obținut Marele Trofeu la Festivalul Prix Marulic, Croația 2018.

Și confirmările că Teatrul Radiofonic este un produs de top al Radio România continuă să sosească.

Cele mai bune producții internaționale se luptă pentru supremație la cea de a 6-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru Radiofonic Grand Prix Nova, dedicat inovației în creația radiofonică.

57 de producții de teatru radiofonic din 23 de țări se aliniază la start între 4 și 9 iunie.

Ascultă În Comunitate și află totul despre festival și despre drumul Exploziv către podium!

Adaptare radiofonică și regie artistică – Mihnea Chelaru
Producător – Oana Cristea Grigorescu
Distribuție – Daniela Ioniță, Adriana Trandafir, Vlad Bîrzanu, Alexandru Voicu, Răzvan Ursuleanu, Ana-Maria Bălescu, Adrian Dima, Silvana Mihai, Marcela Nistor, Alin Potop, Alexandra Răduță și copilul Vlad Stanciu

A VI-a ediție Grand Prix Nova readuce profesioniștii teatrului radiofonic la București între 4 și 9 iunie

Radio România organizează, în perioada 4-9 iunie, cea de a VI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Radiofonic Grand Prix Nova, dedicat inovaţiei în creaţia radiofonică.

Luni 4 iunie, de la ora 12:00, în Foaierul central al Sălii de Concerte a Radio România are loc conferinţa de presă și deschiderea oficială a festivalului. Festivitatea de decernare a premiilor va avea loc în cadrul elegant al Palatului Elisabeta, vineri, 8 iunie, de la ora 18:00.

Competiția

Festivalul Grand Prix Nova aliniază la startul aceastei ediții 57 de producţii de teatru radiofonic și ars acustica din 23 de ţări în cinci zile de audiţii, organizate în trei secțiuni: drama (maximum 60 minute), forma scurtă (maximum 10 minute) şi binaural. Inaugurăm anul acesta o nouă secţiune dedicată producţiilor binaurale, sincron răspândirii accelerate a audiţiei în căşti a producţiilor radiofonice. Limba oficială a festivalului este engleza. Producţiile radiofonice în concurs şi textele în limba engleză ale acestora (în format pdf) pot fi accesate în perioada festivalului pe site-ul www.eteatru.ro.

Lasă un răspuns