Cinema, muzică și alte evenimente din Bucureşti de astăzi, 31 mai

CINEMA

* În cadrul Bookfest 2018, în sala de cinema amenajată în Pavilionul B2 Romexpo, astăzi mai puteţi viziona:

– de la ora 16:00, drama „Driving Miss Daisy / Şoferul doamnei Daisy”, regizată de Bruce Beresford cu Morgan Freeman, Jessica Tandy, Dan Aykroyd;

– de la ora 18:00, comedia dramatică cehoslovacă „Nimeni nu va râde”, de Hynek Bočan.

* La Cinemateca Eforie au loc două proiecţii mai speciale:

– de la ora 18:00, în cadrul medalionului „Édouard Molinaro – 90 de ani de la naştere (31 mai)”, comedia SF „Hibernatus”, regizată 1969, cu: Louis de Funes, Michael Lonsdale, Claude Gensac, Bernard Alane;

– de la ora 20:00, în ciclul Seara de Oscar, drama musical „The Jazz Singer / Cântăreţul de jazz”, regizată de Alan Crosland în 1927, cu: Al Jolson, May McAvoy, Warner Oland.

* La Cinema Elvira Popescu, de la ora 18:45, în cadrul CYCLE BD, rulează drama „Polina, danser sa vie”, realizată de Valérie Müller şi coregraful Angelin Preljocaj, cu Nastya Shevtzoda în rolul titular, cel al unei foarte talentate balerine care, la doar 18 ani, este acceptată la prestigiosul Teatru Bolshoi din Moscova. Aici îl cunoaşte pe Adrien, un şarmant balerin din Franţa interpretat de Niels Schneider, care o va face să descopere nu doar dragostea, ci şi o nouă formă de dans, mai contemporană şi expresivă, ce îi va schimba viaţa o dată pentru totdeauna. Juliette Binoche joacă şi ea în acest film.

* De la ora 19:00, la Spaţiul Public European (Str. Vasile Lascăr, nr. 31), în locul programului JOIA de film, de la ora 19:00 are loc proiecţia comediei dramatice germane „Coconut Hero”, regizată de Florian Micoud Cossen. Proiecţia este parte din „încălzirea” pentru Festivalul „Super!” ce va prezenta între 7 şi 10 iunie filme făcute de adolescenţi.

MUZICĂ

* De astăzi până Duminică 3 iunie, se desfăşoară Green Hours Jazz Fest în aer liber, astă seară, începând cu ora 18:30, susţin concerte formaţiile: Sons Of Kemet (UK) şi LABtrio (BE).

* Orchestra simfonică şi Corul Filarmonicii „George Enescu” susţin al doilea concert al săptămânii, astă-seară, de la ora 19:00 la Ateneul Român, sub bagheta dirijorului Jin Wang. În program: Imnul Regal de Eduard Hübsch, Uvertura operei „Forţa destinului” de Giuseppe Verdi, Simfonia nr. 3 şi Fantezia pentru pian, cor şi orchestră de Ludwig van Beethoven – solist Viniciu Moroianu.

* Tot de la ora 19:00, la Institutul Balassi are loc un Concert de ziua copiilor susţinut de cei mai talentaţi elevi ai Şcolii Gimnaziale de Arte Iosif Sava. În program lucrări de: Carl Nielsen, Rossy Stern, Georg Friedrich Haendel, Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig van Beethoven, Henry Squire, Louis Aubert, Charles Dancla, Franz Schubert, Frederic Chopin, David Popper, Georg Goltermann, Kodály Zoltán, Doina Rotaru, D. D. Stancu, Dan Buciu, Nicolae Lungu. Prezintă criticul muzical Ecaterina Stan.

* Prima ediţie a Festivalului Internaţional de Orgă „Sf. Iosif” se încheie cu concertul susţinut de italianul Domenico Severin, de la ora 19:30, la Catedrala catolică Sf. Iosif. În program: Passacaglia şi fuga în do de J. S. Bach, Choral în si de César Franck, Preludiu şi fugă pe tema B.A.C.H. de Franz Liszt, Improvizaţie pe tema Te Deum de Charles Tournemire şi De la Messe de la Pentecôte: Communion (Les oiseaux et les sources) et Sortie (Le vent de l’Esprit) de Olivier Messiaen.

* Ceainăria Joie de Vivre vă aşteaptă în Cotroceni la concertul de fado autentic dat de Ambra, de la ora 19:30.

* De astăzi până Duminică 3 iunie, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român se desfăşoară Caritabil Fest ce cuprinde şi concerte. Astfel, deseară, de la ora 20:00 cântă NEXT EX, Orkid şi VIŢA DE VIE (acustic).

* „Paris, mon Amour!” se intitulează recitalul dat de Diana Tudor în GreenTea, începând de la ora 20:00.

* Am Fost La Munte Şi Mi-a Plăcut susţine un concert în Clubul B52, în deschiderea căruia, de la ora 20:00 cântă Intergalactic DUI, o trupă de rock alternativ proaspăt înfiinţată.

* În Control Club, de la ora 21:00 începe un triplu concert din seria BT Live, dat de Karpov not Kasparov, Tomma Alistar şi Soundopamine.

* În programul Hard Rock Café, începând cu ora 21:30 figurează concertul necenzurat al trupei Taxi.

* De la ora 23:15, Nelu Vlad & formaţia AZUR cântă la terasa Berăriei H unde, în cursul zilei are loc, până Duminică 3 iunie, Festivalul Dulce, un dans al gusturilor deosebite ce are ca protagoniste zeci de prăjituri unice, deserturi fine şi îngheţate unice.

SPECTACOLE

* De la ora 18:30, la Opera Naţională începe o reprezentaţie în limba rusă cu opera „Evgheni Oneghin” de P.I. Ceaikovski, cu un libret de Konstantin Şilovski, după un roman de A. S. Puşkin. Regia: Ion Caramitru. În distribuţie: Cătălin Toropoc, Crina Zancu, Andrei Lazăr, Maria Jinga, Marius Boloş, Sorana Negrea, Andreea Iftimescu, Valentin Racoveanu, Dan Indricău. Dirijor: Iurie Florea.

* La Casa Filipescu-Cesianu, de la ora 20:00 are loc spectacolul „Cearcănul de lângă soare”, cu actriţa Irina Movilă şi Lorena Sanda – voce şi vioară.

ALTE EVENIMENTE

* În cadrul vizitei sale la Bucureşti (30 mai – 2 iun.), scriitorul libanez de limbă arabă Elias Khoury îşi întâlneşte cititorii români de la ora 18:00, la Librăria Cărtureşti Verona (Grădina Secretă). Acesta dialoghează cu scriitoarea Daniela Zeca despre „Timp, Memorie şi Spaţiu în literatura exilului”.

* În cadrul evenimentelor dedicate istoriei şi culturii germane din România, la Casa de Cultură „Friedrich Schiller” au loc, de la ora 18:00, dezbaterea şi prezentarea volumului „Germanii din Banat prin povestirile lor”, susţinută de coordonatorul cărţii conf. univ. Smaranda Vultur.

* Tot de la ora 18:00, în Clubul Ţăranului începe o nouă întâlnire din seria Conferinţelor de la Şosea, avându-l invitat pe Viorel Anăstăsoaie, antropolog şi bibliotecar al Colegiului Noua Europă, care va vorbi despre „Tutun şi Revoluţie în Cuba”.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.