VIDEO: Festival de teatru studențesc

Un alt festival de teatru care ii asteaptă pe bucuresteni, de data aceasta protagoniștii fiind studentii este ”Festivalul internatiional de teatru studentesc” organizat de Facultatea de Arte a Universitații Hyperion  care se va desfasura in perioada 1-3 iunie 2018, la Sala Gloria din Bucuresti, având o capacitate de 400 de locuri. Despre acesta ne-a vorbit regizoarea  Mihaela Triboi, prezenta in studioul Bucuresti FM.

La festival vor participa trupe de teatru studențești de la mai multe universități de profil din țară și străinătate, specializările arta actorului, păpusi-marionete, regie teatru.

Scopul festivalului este să promoveze studenții și masteranzii din anii terminali, oferindu-le tinerilor artiști posibilitatea de a juca pe o scenă de teatru, în fața specialiștilor din domeniu și a publicului larg.

Festivalul nu este o competiție, ci o sărbătoare dedicată tinerilor creatori de teatru. Evenimentul este gândit să le permită atât studenților, cât și profesorilor, să facă schimb de idei și de experiențe, încurajând colaborările.

Tinerii artiști înscriși la festival vor primi diplome de participare și premii din partea sponsorilor.

Cu sprijinul Organizației Internaționale a Francofoniei, pe 3 iunie va avea loc un eveniment dedicat teatrului francofon, prin prezentarea a două spectacole în limba franceză, la Teatrul Excelsior, cu participarea Ecole Internationale de Cinema  Paris.

În cadrul festivalului, va avea loc expoziția de fotografie Umbre, având ca tematică lumina în teatru, reprezentând o selecție de tablouri din piesele de teatru montate recent în România. Lighting design-ul pieselor este semnat de artiștii Sarah Ambrozie, Adrian Buliga, Bogdan Gheorghiu, Chris Jaeger, Daniel Klinger, Diana Miroșu, Alin Popa și Cristian Șimon. Expoziția poate fi văzută pe toată perioada festivalului, în foayerul Sălii Gloria.

În data de 2 iunie, la ora 11:00, va avea loc un Atelier de creație în lumina de teatru, susținut de Alin Popa, pe scena Sălii Gloria.

Vezi aici arhiva emisiunii În Comunitate.

Lasă un răspuns