UPDATE: Protest în fața Guvernului

Update: Protestatarii au blocat circulaţia în zona Palatului Victoria, la intersecția bulevardelor Lascăr Catargiu și Aviatorilor.

Mai mulţi protestatari au încercat să sară gardul pentru a intra în curtea Palatului Victoria, însă au blocaţi de jandarmi.

Ei au afişat pancarte cu mesaje referitoare la judecătorii Curţii, dar şi la actuala putere: ”CCR – ruşinea ţării”, ”Toader şi Dorneanu şi-au trădat iar neamul”, ”CCR, sluga PSD”.

La un moment dat, protestatarii au cântat imnul României şi au afişat un banner cu mesajul „Reducem democraţia în România”, făcând aluzie la greşeala făcută de premierul Dăncilă.

Update: Protestatarii au împins gardurile Jandarmeriei.

Update: Peste o mie de persoane sunt în fața Guvernului.

Bucureștenii au ieșit în stradă!

Aproximativ 250 de persoane sunt, la această oră, în Piața Victoriei.

Oamenii protestează față de modul în care funcționează Justiția.

Ei nu sunt de acord cu decizia Curții Constituționale privind revocarea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

Protestatarii scandează lozinci împotriva PSD și CCR.

Forțele de ordine s-au mobilizat. Sunt mai multe echipaje de jandarmi în toate punctele cheie ale pieței.

Președintele României urmează să decidă decretul de revocare din funcție a procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kövesi.

Decizia este definitivă și general obligatorie, precizează Curtea Constituțională.

Precizarea vine după ce judecătorii CCR au stabilit că există un conflict juridic între Guvern și Președinție în ceea ce privește refuzul lui Klaus Iohannis de a o revoca pe șefa DNA.

Anterior deciziei CCR, președintele Iohannis a precizat că indiferent care va fi soluția, va aștepta motivarea Curții, și va acționa în consecință.

La rândul său, ministrul justiției, Tudorel Toader, a scris pe Facebook că soluția dată de judecătorii CCR se bazează pe principiul conform căreia procurorii își desfășoară activitatea sub autoritatea ministrului Justiției.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.