EVE Online – 15 ani de existență – Partea a II-a

Sursa foto: www.wikiwand.com

În rubrica “Bine de Jucat” de astăzi vom continua prezentarea ghidului începătorului pentru jocul EVE Online.

Odată ce am încheiat toate misiunile oferite de ofițerii sau agenții de carieră, drumul nostru în EVE Online ne aparține în totalitate. Este momentul să decidem nu ce este important de făcut, ci preferința noastră pentru o anumită activitate sau alta. Deși în teorie poate părea plictisitor, mineritul este una dintre ocupațiile de bază ale unui număr foarte mare de gameri din acest joc. Și acest lucru nu este de mirare, pentru că mineritul nu reprezintă doar extragerea minereului din asteroizi. Mulți asteroizi sunt bine păziți, sau se află în zone ale spațiului în care nivelul de securitate este scăzut sau chiar inexistent. Tocmai de aceea minerii din EVE Online sunt adevărate fortărețe ambulante, înconjurați de roiuri de drone de asalt sau cu rol defensiv și pe care cea mai bună idee ar fi pur și simplu să îi lăsați în pace. Mai mult decât atât, un miner singuratic s-ar putea să fie o adevărată capcană pentru un jucător agresiv. Nu sunt puține cazurile în care acești mineri, considerați a fi o pradă sigură, au fost atacați, moment în care prietenii minerului, la comanda unor nave de război aflate în apropiere și având dispozitive de camuflaj, au pedepsit imediat atacatorul imprudent.

O altă meserie care pare a fi plictisitoare este aceea de transportator. Dar și aici există comunități uriașe de gameri care, la bordul unor nave industriale blindate și având o capacitate de transport impresionantă, își construiesc o carieră de magnat al spațiului sau se distrează pur și simplu făcând contrabandă cu obiecte interzise pentru a câștiga sume uriașe de bani.

Dar, așa cum de altfel vă așteptați și la fel cum se întâmplă în majoritatea jocurilor, cea mai căutată meserie este aceea de războinic. Despre această carieră riscantă și atât de tentantă vom discuta însă în rubrica viitoare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.