Sorana Cîrstea pierde în primul tur la Roland Garros

Eleva lui Marius Comănescu nu reuşeşte să treacă în primul tur de favorit cu numărul 24 a turneului de la Roland Garros, Daria Gavrilova. Australianca a fost mai constantă în meci şi a ştiut să gestioneze cum trebuie momentele importante ale întâlnirii. Gavrilova a câştigat în trei seturi cu 4-6,7-6(4), 6-3.
În primul set sportiva din Târgovişte a plecat ca din tun. Serviciile puternice şi bine plasate, loviturile sigure şi adânci la limita terenului, au surprins-o pe Gavrolova. Din păcate aşa cum ne-a obişnuit în ultimul timp, jocul Soranei este unul oscilant. De la o prestaşie sclipitoare, românca intră în criză de idei, jocul ei scade dramatic în intensitate şi clarviziune, iar greşelile neforţate încep să aparăuna după alta. De la 3-0 pentru sportiva noastră se ajunge la 3-3 şi se părea că Sorana nu mai poate reveni. Totuşi românca strânge din dinţi, reuşeşte să-şi găsească din nou echilibrul intern şi cu răbdare şi mingi bine poziţionate, reuşeşte să-şi adjudece primul set cu 6-4.
Din păcate manşa secundă se întrerupe din cauza ploii la scorul de 2-1 pentru Sorana şi 40-30 pentru Gavrilova aflată la serviciu.
La reluare, Gavrilova intră în teren mult mai motivată şi câştigă trei game-uri la rând şi scorul ajunge la 4-2, moment în care Sorana se trezeşte din letargie şi începe să reintre în joc. Eleva lui Marius Comănescu egalează la 4, dar Gavrilova nu renunţă şi împinge finalul setului în tie-break. Australianca are şansă, face puncte importante cu mingi care prind tuşa, în timp ce Sorana pare descumpănită de felul în care Gavrilova se apără şi returnează aproape totul în teren. Gavrilova câştigă prelungirile setului doi la patru şi trimite meciul în decisiv.

În ultimul act ambele jucătoare se succed la conducere, se joacă mult mai prudent, se riscă mai puţin şi se aşteaptă greşeala de la adversară. Din păcate Sorana nu are răbdare şi începe să rişte mai mult şi să piardă puncte importante. Cu un moral mai bun şi cu o defensivă exactă, Gavrilova îşi adjudecă şi decisivul cu 6-3.
Australianca o va întâlni în turul doi pe americanca Bernarda Pera.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.